Un american condamnat la inchisoare pe viata dupa ce a jefuit un fast-food cu un pistol cu apa a fost eliberat dupa 40 de ani

Un bărbat din Arkansas care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a jefuit un fast-foond cu un pistol cu apă va fi eliberat după 40 de ani petrecuți după gratii.

În 1981, Rolf Kaestel, acum în vîrstă de 70 de ani, a jefuit un chioșc cu mîncare din Fort Smith și a luat 264 dolari. Acum, guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a declarat că intenționează să comute pedeapsa și să-l declare pe Kaestel eligibil pentru eliberarea condiționată, relatează The Guardian.

Există, însă, o perioadă de 30 de zile de așteptare pentru ca decizia guvernatorului să devină definitivă.

Kaestel, 70 de ani, a fost găsit vinovat de tîlhărie agravată și condamnat la închisoare pe viață după ce a jefuit fast-food-ul înarmat doar cu un pistol cu apă.

Bărbatul a depus mai multe cereri prin care a cerut comutarea pedepsei, însă ultima dintre ele, în care a spus că „poate mai am cîțiva ani în care să mai pot aduce o contribuție cu adevărat substanțială societății” a sensibilizat autoritățile.

„Cred că am demonstrat că merit o șansă să încep o viață nouă”, a scris el.

Cazul lui Kaestel a atras atenția grupurilor care susțin o reformă a Justiției penale în SUA. Inclusiv angajatul fast-food-ului jefuit a cerut eliberarea lui de-a lungul timpului considerînd că pedeapsa primită este mult prea aspră.