ULTIMELE RESTURI ALE VICTIMELOR MH17 AU FOST REPATRIATE

Un zbor transportînd ultimele resturi ale victimelor olandeze ale zborului MH17, doborît deasupra Ucrainei în iulie 2014, a aterizat sîmbătă în Olanda.

Avionul C-130 al forţelor aeriene olandeze a aterizat cu puţin timp înainte de ora 16.00 (14.00 GMT) la baza aeriană Eindhoven cu şapte sicrie la bord, potrivit imaginilor difuzate în direct de site-ul de informaţii nu.nl.

Cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului - majoritatea olandezi - ai avionului Malaysia Airlines, care efectua un zbor între Amsterdam şi Kuala Lumpur, au murit la 17 iulie 2014 cînd avionul a fost doborît deasupra zonelor rebele din estul Ucrainei.

Avionul transportînd sicriele a decolat sîmbătă din Harkov, în estul Ucrainei, în timp ce Olanda a anunţat săptămîna trecută că echipele ei de experţi au terminat căutarea de resturi umane la locul prăbuşirii.

Resturile vor fi transportate la laboratorul de expertiză medico-legală din Hilversum, la est de Amsterdam, pentru identificare. Doar două victime din cele 298 nu au fost încă identificate.

Kievul şi occidentalii afirmă că MH17 a fost doborît de separatiştii proruşi cu o rachetă sol-aer BUK furnizată de Moscova. Rusia respinge această versiune şi acuză Kievul.

Sursa: Agerpres