UITE POPA, NU E POPA, DAR ATACĂ EUROPA!

Să nu ne spună cineva că episcopul Marchel este „Trimisul” lui Dumnezeu pe Pămînt!

Autor: Mihai CONŢIU

Unii popi chiar că nu te lasă să oboseşti să scrii despre faptele lor de-a dreptul mîrşave şi blasfematoare în raport cu Preceptele Sfintei Scripturi. La modul în care o anumită categorie de popi sfidează întreaga populaţie săracă a acestei ţări, iar aici este vorba despre luxul în care trăiesc, bogăţiile acumulate şi petrecerile împărăteşti, amestecul lor în politica statului, nu este exclus ca, în premieră, să asistăm, în R. Moldova, la cele mai justificabile manifestări anti-popeşti ale laicilor.

Chiar aşa! Ieşim la demonstraţii stradale împotriva guvernanţilor care nu se mai satură să jupoaie ţara şi pe moldoveni de bunuri, dar împotriva popilor care procedează întocmai n-o facem. De ce? De frica mîniei lui Dumnezeu? Din cauză că sîntem atît de ignoranţi şi neştiutori încît habar nu avem că pedepsirea lumească a unor popi nesătui de averi nu înseamnă că îl şi hulim pe Dumnezeu Tatăl?

„Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor şi unii, care umblă după ea, au rătăcit de credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri”, glăsuieşte Biblia în 1 Timotei 6:10. Îi pasă vreuneia dintre acele feţe bisericeşti putred de bogate de acest dicton biblic? Sigur că nu! Aici este vorba despre acei preoţi şi episcopi ale căror palate şi maşini de lux le-am tot văzut pe la posturile de televiziune. Numai cu preţul maşinilor pe care le au în garaje se poate renova din temelii o Biserică!

În această categorie de slujitori ai Bisericii intră şi deja celebrul Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti. Cui se supune acesta? Lui Dumnezeu, ar fi cineva tentat să spună, numai că faptele sale îl contrazic. Ecleziastic, însă, parcă se supune Mitropoliei Moldovei. Asta poate să însemne că toate acţiunile lui sînt girate de Mitropolia căreia îi aparţine. Marchel este un fel de Grigori Petrenco în sutană, plecat recent de la Voronin.

Ne-am amintit de episcopul Marchel nu din cauza averilor pe care am văzut la televizor că le are, ci din pricina unei ştiri, potrivit căreia ar fi participat, pe 5 Iunie, la Bălţi, la o întrevedere prietenească şi conspirativă cu domnii Mihail Garbuz, liderul partidului „Patrioţii Moldovei”, şi Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei. Avem convingerea că această întîlnire nu a fost de natură ecumenică, una la care cei doi domni au participat ca să se spovedească.

În cazul dat, nu ne interesează ce au căutat cei doi domni acolo, ci doar prezenţa episcopului Marchel. În ultimii ani, acest episcop s-a manifestat aidoma unui lider mirean revoluţionar de genul lui Mark Tkaciuk, Muntean, Petrenco. Episcopul Marchel (inclusiv Mitropolia din care face parte) nu vrea să priceapă cu nici un chip că R. Moldova este un stat laic, nu unul religios, aşa cum, de exemplu, este Iranul.

Într-un stat laic, Biserica nu are nici un drept să se amestece în chestiunile de politică internă şi, mai ales, externă a statului, în special cînd este vorba de subiecte ce ţin de interesul naţional al ţării. Într-un stat laic, Biserica nu are dreptul să impună predarea obligatorie a religiei în şcoli! Religia este predată doar de preoţi. În Biserică! Copiilor şi părinţilor acestora! Într-un stat laic, Biserica nu are dreptul moral să ceară asistenţă financiară şi alte privilegii de la un Guvern în ale cărei politici se amestecă! Asistenţa statului, în cazuri excepţionale, poate interveni doar în cazul unor lăcaşuri de cult cu valoare istorică naţională.

R. Moldova şi-a ales calea integrării în lumea ţărilor civilizate ale Uniunii Europene. Episcopul Marchel îşi imaginează că poate sabota parcursul pro-european al moldovenilor prin împingerea ţării în prizonieratul lipsit de şanse, de perspective al Uniunii Vamale. Avem suficiente motive să credem că episcopul Marchel intenţionează să se alăture conjuraţiei prin care se urmăreşte provocarea de tulburări sociale în scopul zădărnicirii semnării Acordului de Asociere a Moldovei cu UE. Altminteri ce caută în anturajul başcanului separatist al Găgăuziei, Mihail Formuzal, un sabotor al statului R. Moldova, al Guvernului pro-european din care face parte?

Într-o astfel de conjunctură, nu ne-ar mira să aflăm că episcopul Marchel poartă şi pistol sub sutană. Dacă acest episcop se va implica activ, dacă va manipula şi prosti enoriaşi ca să se amestece şi să participe la tulburări sociale violente şi grave împotriva semnării Acordului de Asociere, atunci putem afirma cu tărie că avem de-a face cu Satan deghizat în sutană preoţească.

Vă daţi seama cît de gravă este implicarea unei feţe bisericeşti în acţiuni politice antistatale şi antieuropene? Păcatul de moarte este acela că mai pot exista enoriaşi care să-l creadă şi să-l urmeze pe acest episcop care vrea să transforme Biserica într-un locaş al lui anti-Hristos! Din credincioşii pioşi care sînt, profitînd de ignoranţa lor, Marchel vrea să-i transforme pe unii moldoveni în necredincioşi fără ca ei s-o ştie. Va fi interesant să aflăm cum îl va mai absolvi Mitropolia Moldovei dacă va participa activ la posibilele tulburări despre care vorbeam!

În cazul în care Marchel se va transforma iarăşi în demonstrant anti-statal în sutană, iar Mitropolia Moldovei, atunci, aşa cum spuneam la început, moldovenii credincioşi ar trebui să iasă la manifestaţii stradale anti-popeşti! Cît priveşte averile nemăsurate ale popilor, nici nu-i nevoie de intervenţia Procuraturii, ci a Fiscului.

Vă reamintim că cel mai mare gangster american al tuturor timpurilor, Al Capone, nu a fost trimis în puşcărie pentru crimele sale de către Poliţie sau Biroul Federal de Investigaţii (FBI), ci de Fisc, pentru evaziune fiscală!

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:47
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39