UE: RECRUDESCENTA VIOLENTELOR IN ESTUL UCRAINEI CONSTITUIE O VIOLARE A ACORDURILOR DE LA MINSK

Recrudescența violențelor în estul Ucrainei constituie o violare a acordurilor de pace de la Minsk, a estimat marți serviciul diplomatic al Uniunii Europene (UE).

"Noua escaladare a violențelor, rezultat al mai multor atacuri contra zonelor controlate de guvern astăzi (marți) și în noaptea de 10 august la Starognativka, constituie o violare a spiritului și literei acordurilor de pace de la Minsk", se afirmă într-un comunicat al reprezentantei UE pentru afaceri externe.

"Acordurile de la Minsk trebuie implementate cu bună-credință, începând cu observarea deplină a încetării focului și o retragere veritabilă a armelor grele", adaugă comunicatul.

Ucraina i-a acuzat luni pe rebeli că au lansat cele mai puternice atacuri de artilerie de la încheierea armistițiului. Rusia a acuzat Kievul, amintește Reuters.

Acordul de la Minsk, semnat în februarie, cere încetarea focului între forțele ucrainene și separatiștii proruși, retragerea armelor grele de pe linia frontului și o reformă constituțională pentru a oferi mai multă autonomie estului Ucrainei.

Sursa: Agerpres