Ucrainenii afirmă că rușii îşi continuă ofensiva la Vest de Avdiivka

Trupele ruse încearcă să avanseze şi mai mult în Estul Ucrainei, lansînd numeroase atacuri la Vest de Avdiivka, la o zi după retragerea forţelor Kievului din acest oraş industrial-cheie", a anunţat, Duminică, comandantul ucrainean al acestui sector, informează AFP, potrivit Agerpres.

"În zona Avdiivka, militarii ucraineni au respins 14 atacuri ale ocupantului lîngă Lastocikine", un sat situat la mai puţin de doi kilometri de cartierele din Nordul oraşului Avdiivka, în regiunea Doneţk, a anunţat, pe Telegram, generalul Oleksandr Tarnavski.
Mai la Sud, în zona Mariinka, ”forţele ruse au încercat de 23 de ori să străpungă apărarea trupelor noastre”, a adăugat el, informînd despre ofensive ruse în regiunea sudică Zaporojjia.

Potrivit generalului Tarnavski, forţele Kievului au respins 13 "tentative de asalt" ruse lîngă satele Robotine şi Verbove (regiunea Zaporojjia), unul dintre rarele locuri unde ucrainenii au eliberat teren în timpul contraofensivei lor din 2023, care în linii mari a eşuat.
"Inamicul a înregistrat acolo pierderi considerabile în oameni şi vehicule blindate", a declarat comandantul ucrainean.

Duminică, Ministerul Apărării rus a afirmat că a avansat 8,6 kilometri prin cucerirea acestui oraş, în mare parte în ruine, vizat din Octombrie de atacuri ruse foarte intense, în pofida pierderilor grele.

Confruntată cu o lipsă tot mai mare de soldaţi şi de armament, Armata ucraineană a anunţat că se retrage din Avdiivka în noaptea de Vineri spre Sîmbătă.