Ucraina invadata, devastata si mutilata de rusi se apara eroic

Este ziua a 95-a a conflictului militar de pe teritoriul Ucrainei. Preşedintele Zelenski le promite cetăţenilor ucraineni că este doar o chestiune de timp pînă cînd vor cîştiga războiul cu Rusia, scrie Adevărul.ro.

UPDATE 09.28 Un ofiţer FSB a descris starea liderului rus ca fiind „o formă severă de cancer care progresează rapid”. Acesta a explicat că preşedintele nu mai are de trăit „mai mult de doi-trei ani”, dar şi că Putin a început să-şi piardă vederea. Informaţia despre boala preşedintelui rus a apărut ca parte a unui mesaj al agentului rus către fostul agent FSB Boris Karpicikov, scrie dailymail.co.uk.  

În mesaj mai este specificat faptul că Putin refuză să poarte ochelari din cauza temerilor că ar putea admite o formă de slăbiciune, dar şi că îşi atacă subordonaţii „cu o furie necontrolată”.

Noutăţile apar pe măsură ce ştirile despre deteriorarea sănătăţii sale continuă să se scurgă pe un canal de Telegram ce susţine că are surse în interiorul Kremlinului.   Vladimir Putin ar fi bolnav de cinci ani şi este înconjurat constant de o echipă de medici care îi monitorizează starea de sănătate.  

Înfăţişarea sa drastică schimbată, de la om puternic la unul bolnav, a stîrnit, de asemenea, suspiciuni că este grav bolnav.  

Putin, în vîrstă de 69 de ani, a avut o serie de pauze ciudate în ultimii cinci ani, precum şi numeroase vizite la medic.  

UPDATE 06:00 Zelenski afirmă că teroarea a devenit singura formă de acţiune a Rusiei în raport cu Ucraina şi Europa. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, Sîmbătă seară, într-un nou discurs adresat naţiunii, că Rusia trebuie recunoscută ca un stat sponsor al terorismului, care seamănă teroare.

"Din nou şi din nou, voi reaminti lumii că Rusia trebuie, în sfîrşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat – sponsor al terorismului. Acest lucru este pur şi simplu adevărat. Acest lucru este corect şi reflectă realitatea zilnică pe care ocupanţii au creat-o în Ucraina şi sunt dornici să-l ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru trebuie să fie consacrat legal", a declarat Zelenski.

UPDATE 04:00 Zelenski promite că Ucraina va lua totul înapoi de la Rusia Preşedintele ucrainean a declarat, în timpul discursului său de Sîmbătă noapte, că timpul pînă la eliberarea Ucrainei se scurtează în fiecare zi şi este doar o chestiune de timp pînă cînd ţara sa va triumfa. 

„Ucraina va lua totul înapoi. Şi este doar o chestiune de timp. În fiecare zi, la aceeaşi oră, timpul pînă la eliberare se scurtează. Tot ceea ce facem este pentru asta”, a declarat Zelenski. 

UPDATE 00:00 Ruşii au bombardat oraşul Krivii Rih din Sudul Ucrainei.