Ucraina a ridicat restrictiile aplicate preturilor carburantilor, pentru a permite cresterea importurilor

Guvernul Ucrainei a ridicat restricţiile privind preţurile carburanţilor, pentru a le permite comercianţilor să importe mai mult şi să compenseze deficitul pe care îl întîmpină Ucraina, după ce forţele ruse au distrus multe spaţii de depozitare şi lanţuri logistice, a declarat Marţi ministrul Economiei, transmite Reuters.

”Noi am suspendat reglementarea preţurilor, pentru a le permite operatorilor de pe piaţă să sature piaţa, astfel încît să poată furniza toate resursele disponibile pe piaţa europeană şi nu numai de pe piaţa europeană”, a spus Iulia Svyrydenko, într-un interviu online acordat televiziunii ucrainene.

În timp ce invazia Rusiei în Ucraina a intrat în a treia lună, deficitul de benzină s-a extins în multe zone din ţară, cele mai afectate fiind oraşe precum Kiev şi Liov, în condiţiile în care tot mai mulţi oameni revin acasă după retragerea ruşilor din Est, luna trecută.

În ultimele zile, deficitele de carburanţi s-au agravat, în condiţiile în care incertitudinile legate de război au dus la achiziţii dictate de panică, mulţi ucraineni depozitînd canistre cu benzină acasă.