Ucraina a cistigat Eurovision 2022: ”Muzica noastra cucereste Europa”, afirma Presedintele Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat, Sîmbătă, victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: ”Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, făcînd legătura cu invazia rusă, relatează AFP, potrivit agerpres

”Pentru a treia oară în istoria sa și, cred, nu ultima! Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit”, a adăugat el despre acest oraş-port din Sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

”Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a cîştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de Sîmbătă spre Duminică, la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.