Ucisi, raniti sau disparuti, copiii din Ucraina sunt si ei victime ale razboiului

Un copil în vîrstă de nouă luni este cea mai tînără victimă a războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, susţine adjunctul şefului Departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale din Ucraina, Serhii Panteleev.

Potrivit acestuia, numărul totalul al deceselor confirmate în rîndul copiilor se ridică la 382. Totodată, peste 800 de copii au fost răniţi, numărul acestora crescînd în urma atacurilor cu rachete asupra oraşelor ucrainene.

Pe de altă parte, Poliţia Naţională anchetează dispariţia a peste 6.000 de copii din teritoriile ocupate, despre care există informaţii că ar fi fost transportaţi în Rusia.
"Avem dovezi că au transportat copii mici, peste 6.000 de copii, care după cîteva zile de ocupaţie au dispărut de pe teritoriile noastre. Au fost duşi în Federaţia Rusă. Care este soarta copiilor acolo este foarte greu de spus astăzi", a afirmat Panteleev într-o declaraţie pentru AGERPRES.

Oficialul Poliţiei ucrainene precizează că numeroşi copii au fost ucişi în maşini în timp ce încercau, alături de părinţii lor, să fugă din calea armatei ruse.

"Am avut şi cazuri multiple de civili găsiţi împuşcaţi în maşinile lor, în timp ce încercau să se evacueze din localităţile lor, deşi pe maşini erau semne distinctive că transportă copii. Era scris cu majuscule "Copii". Au tras în toate coloanele de maşini şi în toată regiunea Harkov avem peste 25 de morţi în opt automobile care erau în mişcare. Din păcate, nimeni nu a rămas în viaţă. Între ei erau 12 copii foarte mici", a adăugat ofiţerul de Poliţie. (AGERPRES)