TURUL DOI AL ALEGERILOR DIN BALTI: 19 DECEMBRIE

Comisia Electorală Centrală se convoacă astăzi în ședință. Singura chestiune de pe ordinea de zi este: „Cu privire la stabilirea datei de 19 decembrie 2021 pentru desfășurarea turului al doilea al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți”, transmite IPN.

Turul doi al alegerilor pentru Primăria Bălți, care urma să aibă loc pe 5 decembrie, a fost suspendat. Hotărîrea CEC a fost luată pe motiv că nu exista o hotărîre judecătorească irevocabilă cu privire la excluderea candidatului Partidului Șor, Marina Tauber, din cursa electorală.

După ce Curtea de Apel a menținut hotărîrea primei instanțe cu privire la excludere și Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de avocații candidatei Partidului Șor. Apărătorii au declarat că urmează să se adreseze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În opinia lor, suspendarea alegerilor locale noi de la Bălți din data de 5 decembrie sînt „abuzive, ilegale, cu încălcarea dreptului la alegeri libere, a dreptului de a alege și de a fi ales”.

Sursa: IPN