TUPEUL SI NEMERNICIILE PENALULUI SOR

De ce nu sînt cercetaţi complicii şi nu se confiscă tot?

Dacă Republica Moldova se poate mîndri cu vinuri bune, femei frumoase, ospitalitate etc., la fel de bine îşi poate revendica un loc fruntaş printre ţările care au dat lumii unii dintre cei mai nemernici ticăloşi. Este suficient să pomenim doar numele bandiţilor penali Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor. Fireşte că existenţa lor nu ar fi fost posibilă în lipsa unui număr considerabil de proşti, brute obtuze şi complici profitori dintre cei mai cinici cu putinţă. Proştii, inconştienţii, imoralii primitivi şi brutele sînt supuşii „împărăţiei ticăloase” a lui Şor. Profitorii cinici, mulţi dintre ei şcoliţi, şi „brutele bîte de performanţă” fac parte din „aristocraţia mafiei” lui Plahotniuc. Se înţelege că acesta din urmă a deţinut şi mai deţine încă şi controlul absolut asupra „împărăţiei ticăloase” a lui Şor.

Referindu-mă doar la Şor, am certitudinea că răul pe care el l-a făcut moldovenilor nu va dispărea nici în generaţia următoare. Asta v-o poate explica şi mai bine orice sociolog şi chiar antropolog! Ştim cu toţii că acest tînăr „bandit fiscal” şi mare manipulator de „turme umane” a furat de a rupt din această ţară şi i-a corupt la greu pe mulţi dintre bezmeticii „retardaţi moral” din Orhei. Atît de mult i-a îndobitocit încît i-a adus în situaţia în care, dacă m-ar întîlni, mi-ar tăia gîtul ori m-ar linşa în piaţa publică doar pentru că îndrăznesc să le critic „binefăcătorul mafiot”. Acestor pomanagii, cărora nu le este ruşine să-şi privească în ochi copiii sau părinţii pentru cît au decăzut moral, puţin le pasă că Şor a furat o ţară întreagă atîta timp cît din mărunţişul din buzunarele lui le-a dat şi lor un rachiu, o pîine, le-a reparat un drum şi le-a construit un circ.

Protejat fiind de Plahotniuc, acest nemernic a fost condamnat, de Judecătoria Buiucani, la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari, iar recursul a fost tărăgănat de Curţile de Apel pînă astăzi. Filat, „denunţat de el că l-ar fi corupt”, a intrat în puşcărie, banditul de Şor, însă, în calitate de corupător activ, a fost lăsat de Plahotniuc chiar să intre şi în Parlament, condamnat penal fiind.

Odată cu Plahotniuc, acest nemernic a fugit din ţară ca un şobolan. Cu toate acestea, din vizuina în care se află, împreună cu banditul-şef Plahotniuc, continuă să saboteze efectiv siguranţa naţională. Totodată, aceşti nemernici continuă să saboteze, mai exact să fure din Republica Moldova prin intermediul multiplelor scheme de afaceri construite de-a lungul anilor. Logic ar fi ca autorităţile Statului Republica Moldova, în deplin acord cu instituţiile internaţionale, cu partenerii externi de dezvoltare, să recurgă la o serie de măsuri radicale, de extremă urgenţă: naţionalizarea absolut a tuturor firmelor, bunurilor mobile şi imobile ale lui Plahotniuc şi Şor, precum şi a celor care au conexiuni cu ei prin interpuşi!

Miercuri, 4 Martie, banditul, condamnatul penal şi fugarul Şor a avut impertinenţa „să susţină o conferinţă de presă prin Skype”. Fără pic de ruşine, într-un dispreţ total faţă de moldoveni, mai ales faţă de amărîţii ăia bătuţi în moalele capului şi care-l cred un sfînt, a declarat: „Nu am fugit și nici nu am plecat.” A vrut astfel să sugereze că ar putea fi aici, nicidecum în vreun kibbutz din Israel. Totodată, acest bandit irecuperabil şi-a permis neruşinarea sfidătoare de a spune că este gata să vină în fața instanței de judecată doar cu două condiții. „Sînt gata să vin mîine la ședință: Să mi se anuleze mandatul de arestare și să fie ședințele libere pentru presă. Din păcate acestea sînt condițiile”.

Aţi citit bine, da? Aşadar, acest răufăcător periculos vrea, nici mai mult şi nici mai puţin, să se schimbe legislaţia de aşa natură încît să fie absolvit de pedeapsa penală, asta fiind o condiţie a lui! El se poartă cu Ţara exact la fel cum se poartă cu cei abrutizaţi din Orhei! Oricum ar fi, acest nemernic este condamnat pe viaţă să trăiască doar în văgăuna în care s-a ascuns în Israel, neputînd să părăsească această ţară fără riscul de a fi înhăţat. Pentru cît rău a făcut acestui popor, chiar că îşi merită soarta de proscris criminal hulit!

Dar ce ne facem cu complicii lui din ţară? Ce ne facem cu Marina Tauber şi Reghina Apostolova? Le-au fost retrase imunităţile parlamentare, dar de ce? Ele, Partidul Şor, în general, în acelaşi ton dispreţuitor faţă de moldoveni ca şi stăpînul lor Ilan Şor, continuă să sfideze efectiv această ţară din fotolii de demnitari în Parlament. Aceste două coconeturi şi ceilalţi complici reprezintă cea mai dezonorantă schemă prin care o Ţară poate fi sfidată şi umilită de o mafie încă legalizată. Din ce bani a fost fondat şi funcţionează Partidul Şor? De ce acest partid, care poartă numele unui condamnat penal, nu a fost scos în afara legii?

Mai dăinuie încă frica faţă de Plahotniuc şi Şor prin cotloanele instituţiilor care ar fi trebuit de mult să le confişte, naţionalizeze averile şi să-i lase fără posibilitatea de a mai avea bani negri şi mulţi, cu care încă mai finanţează şi vor mai sponsoriza proteste ori revolte anticonstituţionale împotriva Statului Republica Moldova, iar asta pentru că Plahotniuc şi Şor vor să se răzbune pe Preşedintele Dodon şi pe acest popor?

Mihai CONŢIU