TÎRGURI ŞI IARMAROACE DE PAŞTI

Pe parcursul săptămînii curente, mai multe filiale ale Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în comun cu autorităţile publice locale din teritoriul deservit, vor organiza tîrguri şi iarmaroace de Paşti, devenite deja tradiţionale pentru cetăţenii din regiune. Manifestările au scopul de a susţine agenţii economici şi a familiariza consumatorii cu produsele şi serviciile întreprinzătorilor autohtoni.

Startul şirului tîrgurilor de Paşti va fi dat pe 1 mai, de ediţia a II-a a Expoziţiei universale "Primăvara la Sîngerei", la care vor participa 25 de companii din diferite raioane. Pe parcursul a trei zile, în Piaţa centrală a oraşului Sîngerei vor fi expuse produse alimentare, mărfuri de larg consum, articole artizanale etc. Tîrgul este organizat de filiala Bălţi a CCI în comun cu primăria şi consiliul raional Sîngerei, în contextul marcării, pe 6 mai, a hramului localităţii.

Tot în zona de nord a ţării, în perioada 2-3 mai curent, în Piaţa "Ştefan cel Mare" a oraşului Edineţ va avea loc ediţia a IV-a a Expo-tîrgului "Accentele primăverii". Potrivit directorului filialei Edineţ a CCI, Ina Stanciu, agenţii economici participanţi la "Accentele primăverii" le vor propune vizitatorilor produse de panificaţie, legume şi fructe, mezeluri, alte produse alimentare, băuturi, mărfuri de uz casnic.

De asemenea, iarmaroace de Paşti va desfăşura şi filiala Tighina a CCI, în perioada 2-4 mai, în oraşele Căuşeni şi Ştefan Vodă. Visarion Bilic, director al filialei Tighina, a accentuat că la cele două evenimente vor lua parte, în total, 50 de companii. "Tîrgurile pascale au devenit tradiţionale în regiunea noastră. Ele sînt binevenite, pentru că cetăţenii au posibilitatea să achiziţioneze produse proaspete, de calitate, direct de la producător"

Şi în sudul ţării, în perioada 2-4 mai, în oraşul Comrat, filiala Găgăuzia a CCI organizează ediţia a XIII-a a Tîrgului pascal "Paskellia", care va reuni 20 de expozanţi.

Moldpres