Trei adolescenți au mîncat o lebădă și i-au furat puii. ”Au crezut că este o rață foarte mare“

Lebăda Faye, îndrăgită de localnicii din suburbia Manlius din statul New York, și cei patru pui ai ei au fost daţi dispăruţi Luni din iazul cu lebede, scrie CNN.

Marţi, autorităţile au primit indicii că doi dintre pui se aflau la un magazin dintr-un oraş din apropiere, unde lucra unul dintre suspecţi, a declarat şeful Poliţiei din Manlius, Tina Stanton.

Mai multe informaţii au condus apoi Poliţia în a doua locaţie unde au fost găsiţi şi ceilalţi pui, a spus Tina Stanton.

Cei trei prieteni, de 16, 17 şi 18 ani, elevi la același liceu, au sărit peste gardul din jurul iazului cu lebede în timpul nopţii. Doi dintre suspecţi au prins-o pe Faye şi au ucis-o la iaz.

„Familia şi prietenii au consumat apoi lebăda“, au relatat reprezentanţii Poliţiei din Manlius, crezînd că este o „rață foarte mare“.

Cei trei adolescenți au fost arestați în Syracuse, New York.  Un biolog care a ajutat ​​la creşterea lui Faye ar urma să aibă grijă de pui, care au cîteva săptămîni, timp de încă şase săptămîni înainte de a fi eliberaţi înapoi în iaz pentru a-şi purta singuri de grijă, a declarat primarul Manlius, Paul Whorrall.=

Vînătoarea de lebede este legală în anumite state, dar nu şi în New York, potrivit Departamentului pentru Conservarea Mediului din New York.