TOP CULTURAL

Topul celor mai bogaţi cîntăreţi

„Munca merită să fie remunerată”, ar fi spus cei de la Roll Hall of Fame care astăzi se pot mîndri cu sume sonore. În această categorie intră şi Sir. Paul McCartney, a cărui avere este estimată la 680 de milioane de lire, situîndu-se astfel pe prima poziție în topul celor mai bogaţi artişti din Marea Britanie şi Irlanda. În clasamentul celor ce nu depăşesc vîrsta de 30 de ani, poziţia fruntaşă este ocupată de Adele, proaspătă cîştigătoare a unui premiu Oscar pentru soundtrack-ul “Skyfall“. Cifrele au fost dezvăluite de către Sunday Times.

Cele mai populare nume din industria muzicală se regăsesc, aşa cum era de aşteptat, pe lista celor mai bogaţi artişti. Nu ne surprinde, astfel, că Paul McCartney şi soţia sa, Nancy Shevell, au o avere estimată la aproape 700 de milioane de lire. U2, deşi nu a mai lansat nici un album din 2009, se clasează în topul publicat de Sunday Times pe poziţia a 3-a, cu 520 de milioane de lire, cu şanse mari să rămînă în top 5 şi anii următori considerînd intenţiile formaţiei de a reveni anul acesta cu noi compoziţii. Clasamentul nu îi omite nici pe Sir Elton John, Mick Jagger sau Sting, prezenţi și în topurile publicate în anii anteriori.

În fruntea clasamentului tinerilor artişti se află Adele, cu o sumă estimată la 30 de milioane de lire. Poziţiile următoare sînt completate de Cheryl Cole şi Leona Lewis, ambele foste concurente în emisiuni ce descoperă tinere talente. Din top nu lipsesc nici Katie Melua, o artistă extrem de îndrăgită de publicul britanic, şi Jessie J, jurat în concursul The Voice UK.

Janna Friske a născut în Miami

Zhanna_Friske_2 copy.jpg

Multaşteptatul primul copil al cîntăreţei ruse Janna Friske s-a născut la 7 aprilie, în oraşul Miami din Statele Unite ale Americii, unde s-a aflat ultimele cîteva luni. Băieţelul a fost numit Platon.

Janna are 38 de ani şi a hotărît să nască în America, fiindcă acolo nivelul de deservire medicală este foarte mare şi clima dulce a influenţat la dezvoltarea normală a fătului. Din unele surse, naşterea a avut loc în aceeaşi clinică, unde a adus pe lume o fetiţă şi Kristina Orbakaite.

Prietenii Jannei susţin că tatăl copilului este prezentatorul TV Dmitri Şepelev. Acesta a curtat-o întreg ultimul an. Deşi nu sînt căsătoriţi oficial, nou-născutul a fost înregistrat pe numele Şepelev Platon Dmitrievici. După naştere cîntăreaţa cu micuţul său va mai rămâne în SUA, însoţită de părinţii săi, sora Natalia şi Dmitri Şepelev. Acesta a venit să-şi vadă fiul imediat după ce a aflat de venirea lui pe lume. Janna Friske este vedetă de muzică uşoară, prezentatoare TV şi actriţă. Ea s-a născut la 8 iulie 1974. Din 1996 şi pînă în 2003 a fost membră a trupei "Блестящие". A urmat cariera solo şi s-a filmat în cîteva lucrări cinematografice.

Steaua Backstreet Boys pe Hollywood Walk of Fame

hepta_1367629_02819700 copy.jpg

Grupul american Backstreet Boys a primit, luni, o stea pe Bulevardul Gloriei - Walk of Fame - din Hollywood, o distincţie care marchează cea de-a 20-a aniversare a formaţiei şi debutul unui nou turneu mondial. "Grupul Backstreet Boys s-a întors şi nu va mai pleca ", le-a spus fanilor cîntăreţul Nick Carter, în vîrstă de 33 de ani, alături de ceilalţi patru colegi ai săi din această formaţie pop-dance americană, celebră în anii '90. Steaua dedicată grupului Backstreet Boys este amplasată lîngă steaua unui alt grup celebru, Boyz II Men. În timpul ceremoniei de dezvelire a stelei, cei cinci membri ai grupului Backstreet Boys au fost vizibil emoţionaţi şi au ţinut să mulţumească membrilor familiilor şi fanilor lor pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.

Înfiinţat în 1993, în statul Florida, grupul Backstreet Boys a vîndut peste 130 milioane de albume pe plan mondial şi a lansat multe piese cu succes la public, precum "I Want It That Way" şi "Shape of My Heart".

Grupul este alcătuit din Nick Carter, Kevin Richardson, Brian Littrell, A.J. McLean şi Howie Dorough. După mai multe pauze în carieră, în anii 2000, şi plecarea lui Richardson, cei cinci membri ai grupului s-au reunit în 2012 şi vor porni într-un turneu mondial care va debuta în luna mai, cu un concert în China. Backstreet Boys va lansa un nou album de studio în această vară şi un documentar muzical în 2014.

Selecţie realizată de Ion BORŞ