ŞTIRILE SPORTIVE

Au devenit cunoscute toate semifinalistele Cupei Moldovei Orange la fotbal

Toate semifinalistele Cupei Moldovei Orange la fotbal au devenit miercuri cunoscute.

Sheriff Tiraspol a întrecut-o la stadionul CSCT Buiucani, în prelungiri, cu scorul 1-0 pe Veris Chişinău. ”Am disputat un meci greu. Terenul de joc a fost dificil. A fost o problemă să joci pe suprafaţa lui artificială. Am avut mai multă forţă în finalul partidei şi am învins”, a declarat la conferinţa de presă de la finele întîlnirii Zoran Zekic, antrenorul echipei Sheriff.

”Mulţumesc jucătorilor, care au făcut o adevărată risipă de energie. Am creat mai multe faze de gol, dar n-am marcat. Regret. Ne aşteaptă în continuare două meciuri foarte dificile în campionat”, a declarat Lilian Popescu, antrenorul echipei Veris.

Meciul FC Tiraspol – Zimbru Chişinău s-a încheiat la egalitate (0-0) în timpul regulamentar. Scorul nu a fost deschis nici în cele două reprize suplimentare de joc. FC Tiraspol a promovat în semifinală graţie executării mai precise a loviturilor de la 11 metri, învingînd cu 4-3.

Anterior în semifinală a promovat Dacia Chişinău, care a devansat-o cu 3-0 pe Dinamo-Auto Tiraspol.

Milsami Orhei s-a calificat în semifinală după excluderea din campionat a echipei FC Costuleni.

Meciurile semifinale vor avea loc pe 20 mai 2015. Finala este programată pentru 31 mai.

 

FMF va găzdui un turneu preliminar din cadrul Europenelor de fotbal

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) va găzdui anul viitor un turneu preliminar din cadrul Campionatului European, rezervat selecţionatelor Under-17.

Acest fapt a fost făcut public de FMF după tragerea la sorţi efectuată la Nyon (Elveţia). Ea a fost reprezentată de vicepreşedintele Ion Testemiţanu.

Lotul naţional urmează să se întîlnească în grupa a 13-ea, pe teren propriu, cu reprezentativele Ucrainei, Estoniei şi Bosnia-Herţegovinei. Turneul se va desfăşura în perioada 26-31 octombrie.

Selecţionata Moldovei Under-19 va juca în grupa a 7-ea cu echipele Greciei, Portugaliei şi Lituaniei. Turneul se va desfăşura pe 10-15 noiembrie anul viitor în Portugalia.

 

Platina Chişinău a suferit înfrîngere în meciul cu Loko-Iunior

Echipa Platina Chişinău a suferit ieri din nou înfrîngere cu un scor la limită (1-2) în cel de-al doilea meci din deplasare, disputat cu formaţia Loko-Iunior (Iaroslavl) în cadrul Ligii Internaţionale de Tineret la Hochei pe Gheaţă (LITHG), Conferinţa Vest.

În prima repriză ea a cedat cu scorul 0-2. În runda a doua a învins cu scorul 1-0 prin golul marcat de Lenomar, iar cea de-a treia a încheiat-o la egalitate.

În prima partidă desfăşurată în compania echipei Loko-Iunior în urmă cu două zile Platina a suferit eşec cu scorul 3-4. După aceste înfrîngeri ea se situează pe locul 13 în clasament printre cele 17 echipe participante, avînd adunate 35 de puncte.

Pe primul loc se situează formaţia rusă Rossoşi cu 79 de puncte acumulate, care-i urmată de echipele Dmitrov (79 de puncte) şi Loko-Iunior (78 de puncte).

Echipa moldoveană va juca următoarele două meciuri pe 6-7 decembrie, de asemenea în deplasare, cu formaţia Loko-Iunior. În partidele disputate cu ea în actualul sezon pe patinoarul Snejinka din Tiraspol au fost înregistrate scorurile 2-5 şi 0-5.

 

APSM a făcut publică lista nominalizărilor la titlurile de cei mai buni sportivi, antrenori

Asociaţia Presei Sportive din Moldova (APSM) a dat publicităţii lista pretendenţilor la titlurile ”Cel mai bun sportiv al anului”, ”Cel mai bun antrenor în 2014”, ”Cea mai bună echipă”, ”Cel mai bun tînăr performer”.

La prima secţiune au fost incluşi 19 performeri. Şanse bune de a fi ales sportivul anului au Mihail Sava, care după o pauză de 11 ani a obţinut o medalie la Campionatul Mondial de lupte libere, Artur Ioniţă, primul fotbalist moldovean, care joacă în campionatul Italiei, Serie A, Dumitru Stepanov, campion european la individual şi printre cluburi la taekwondo, versiunea WTF, performanţe înregistrate în premieră.

La secţiunea antrenori figurează duetul Ruslan Bodişteanu-Nicolae Oriol, elevii cărora au obţinut anul curent patru medalii la Mondiale şi Europene, Petru Caduc, care îi antrenează pe Veaceslav Gojan, Alexandru Rîşcan, campioni în premieră ai Uniunii Europene, Dumitru Galogoţ, Vasile Belous, premianţi la acest turneu, antrenorii de taewkwondo Mircea Beţian şi Vladislav Mazur, care i-au pregătit pe premianţii Europenelor Stepan Dimitrov şi Vladislav Arventi.

La secţiunea ”Tinere talente” şanse de a învinge au Serghei Tarnovskyi (canotaj), Cristina Budescu (judo), Dan Olaru (tir cu arcul), Dumitru Ceacusta (lupte libere).

În lista echipelor pretendente au fost incluse naţionala Moldovei la tenis, clubul de dansuri sportive ”Codreanca”, selecţionata de rugbi, echipele de fotbal Zimbru Chişinău şi Sheriff Tiraspol.

În listă nu figurează lotul naţional de box, care s-a situat în premieră pe primul loc în clasamentul pe echipe al Campionatului Uniunii Europene, reprezentativa de haltere (locul 8 în lume), care a obţinut cinci bilete olimpice provizorii de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Festivitatea ”Gala laureaţilor” va ave loc pe 15 decembrie la hotelul LeoGrand.

Sursa: Moldpres