ŞTIRILE SPORTIVE

Lotul naţional de fotbal U-18 va juca cu Rusia şi Lituania

Lotul naţional de fotbal Under-18 va juca la memorialul ”Valentin Granatkin” de la Sankt-Petersburg (Rusia), conform tragerii la sorţi efectuată astăzi, în seria A cu reprezentativele Rusiei şi Lituaniei.

În celelalte grupe vor concura: B – echipele Letoniei, Estoniei şi Belarusului; C – loturile Bulgariei, Sloveniei şi Kazahstanului; D – selecţionatele Slovaciei, Sankt-Petersburgului şi Greciei; E – echipele Moscovei, Coreii de Sud şi Finlandei; F – reprezentativele Japoniei, Albaniei şi Azerbaidjanului.

Turneul se va desfăşura pe 3-11 ianuarie 2015. Programul competiţional va fi făcut public în următoarele zile.

Competiţia va avea loc a 17-ea oară.

 

Olimpia Bălţi a învins-o în deplasare pe Sokol-PGU Tiraspol

Olimpia Bălţi a învins-o în deplasare cu scorul 6-1 pe Sokol-PGU Tiraspol, în Campionatul naţional de futsal, ediţia 2014-2015, care a demarat în weekend.

”Intenţionăm să cîştigăm campionatul, Cupa Moldovei, Supercupa şi să participăm la turneele intercluburi europene”, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele clubului, Serghei Chiseliov. Potrivit lui, scopul propus este unul real. ”Echipa este completată cu jucători care au o bogată experienţă competiţională. Le vom crea toate condiţiile pentru a atinge obiectivul trasat”, a mai adăugat el.

Printre jucătorii care au fost legitimaţi la Olimpia se numără: Oleg Hilotii, Vladimir Tanurcov, Leonid Podlesnov, Mihail Robu, Oleg Gojan, Andrei Negară, Alexei Capsamun, Alexandru Cojocari, nume cunoscute în futsal. Unii dintre ei evoluează în echipa naţională.

Într-un alt meci din cadrul primei etape Atletico Chişinău – Progres Chişinău a fost consemnat un rezultat de egalitate (1-1).

Tarsus Chişinău a fost liberă de joc. Ediţia actuală a campionatul a reunit numai cinci competitoare.

 

Echipa regiunii Centru a cîştigat turneul de fotbal “Viitorul”

Selecţionata regiunii Centru a cîştigat ieri, la Vadul lui Vodă, a treia oară consecutiv turneul de fotbal ”Viitorul”, rezervat jucătorilor în vîrstă pînă la 13 ani.

Ea a învins în meciul final cu scorul 2-0 reprezentativa Nordului.

Locul trei a revenit formaţiei Estului, care a întrecut la loviturile de departajare (5-4) echipa Sudului. În timpul regulamentar a fost scor egal (1-1).

Competiţia s-a desfăşurat a opta oară sub egida Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF). Scopul urmărit este de a depista tinerele talente, care nu s-au aflat pînă la acest turneu în vizorul experţilor. Competiţia este consacrată veteranului fotbalului moldovenesc Valentin Mirgorodschi, cel care l-a descoperit la Reni pe Pavel Cebanu, preşedintele FMF, şi a insistat să fie promovat în continuare la echipa de maeştri Nistru Chişinău.

Fiica răposatului jucător şi antrenor, Svetlana Mirgorodschi a oferit trofee speciale celor mai buni patru jucători: Iurie Stancev (Sud), Egor Cegurco (Est), Eugen Gliga (Centru), Maxim Popa (Nord).

În anii precedenţi, turneul a fost cîştigat de selecţionatele Estului (2007, 2010), Nordului (2008, 2009), Vestului (2011) şi Centrului (2012, 2013).

 

Campionatul naţional la volei feminin a reunit zece echipe

Campionatul naţional la volei feminin, ediţia 2014-2015, a reunit zece echipe.

În meciul inaugural, disputat la sala Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie, echipa-gazdă a învins cu scorul 3-0 (25-18, 26-24, 25-17) formaţia Sport life Chişinău.

Capitala este prezentă la campionat cu încă şase formaţii: USM, Politeh, Speranţa, ASEM, LTPS nr. 2 şi USEFS. Tiraspolul este reprezentat de clubul PGU, iar Tighina de echipa Şcolii sportive nr. 2.

 

Lotul naţional de box va disputa un meci cu reprezentativa Ucrainei

Lotul naţional de box va disputa pe 6 decembrie, la Krivoi Rog, un meci amical cu selecţionata Ucrainei, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, Antrenorul Emerit Petru Caduc.

”Am acceptat această propunere în urmă cu mai mult timp, dar o fac publică azi cînd au fost puse la punct toate detaliile întîlnirii. Va fi un meci interesant, captivant. Asta pentru că, în primul rînd, gazdele au un lot foarte puternic. Noi, de asemenea, nu sîntem slabi. Scopul principal urmărit este ca membrii echipei naţionale să acumuleze mai multă experienţă competiţională în vederea evoluării cu succes anul viitor la trei turnee foarte importante”, a remarcat oficialul.

Referitor la cele trei evoluţii din 2015 Petru Caduc a subliniat că ele pot fi decisive în cariera multor componenţi ai echipei Moldovei. ”În iunie urmează să participăm la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene, care se vor desfăşura la Baku (Azerbaidjan). În august vom concura la Campionatul European de la Sofia (Bulgaria) unde vor fi desemnaţi cîte nouă boxeri în fiecare categorie de greutate cu drept de participare la Mondiale. Campionatul Mondial se va desfăşura în octombrie la Doha (Qatar). Acolo vor fi puse în joc biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro”, a notat tehnicianul.

Din lotul care se va deplasa pe 5 decembrie la Krivoi Rog fac parte Veaceslav Gojan, Vadim Ivaniuc, Dumitru Galogoţ, Vasile Belous, Andrei Zatuşevschi, Alexei Zavatin. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing (2008) şi campion european (Ankara, 2011).

Lotul Ucrainei este condus de Dmitro Sosnovskyi, desemnat anul trecut de AIBA (Asociaţia Mondială a Boxului Amator) cel mai bun antrenor din lume.

Sursa: Moldpres