ŞTIPILE SPORTIVE

Victorii pentru Manchester United şi Liverpool

Manchester United si Liverpool FC au castigat meciurile pe care le-au disputat, marti seara, in etapa a 14-a din campionatul Angliei. United s-a impus acasa, scor 2-1, cu Stoke City. Au marcat Marouane Fellaini 21, Juan Mata 59, respectiv Steven N'Zonzi 25. Victoria, a patra la rînd în Premier League, le permite ”diavolilor” să urce pe locul al patrulea, la un punct de podium.

Şi Liverpool a cîştigat în această rundă intermediară din Anglia, scor 3-1 la Leicester. Gazdele au condus cu 1-0, graţie autogolului semnat de Simon Mignolet (22). Dar ”cormoranii” au revenit spectaculos şi au punctat de trei ori, prin Adam Lallana 29, Steven Gerrard 54 şi Jordan Henderson 83.

 

Pele "evoluează bine" şi a fost mutat de la terapie intensivă

Legendarul fotbalist brazilian Pele (74 ani) se simte mai bine şi a fost mutat marţi de la unitatea de terapie intensivă în care a fost admis joi, urmînd să primească în continuare tratament semi-intensiv, a anunţat spitalul "Albert Einstein" din Sao Paulo.

"Pacientul Edson Arantes do Nascimento (Pele) evoluează bine şi a fost mutat în rezerva sa. Nu este necesar să se revină la o asistenţă renală şi primeşte acum tratament semi-intensiv", se precizează într-un comunicat al spitalului.

Pele, triplu campion mondial cu reprezentativa Braziliei (1958, 1962 şi 1970), este "lucid", se alimentează bine şi se află într-o bună condiţie hemodinamică şi respiratorie.

După ultimele examene medicale la care a a fost supus, medicii au stabilit că nu este necesar, cel puţin pentru moment, să se revină la asistenţa renală la care a fost supus începînd de duminică.

Conform medicilor, fostul fotbalist, despre care presa braziliană a scris că ar avea un singur rinichi, primeşte antibiotice pe cale intravenoasă.

"Regele fotbalului", cum este supranumit Pele, a fost internat în data de 24 noiembrie, din cauza unei infecţii urinare, la două zile după ce fusese externat în urma unei operaţii de extirpare a unor calculi renali, uretrali şi vezicali.

 

Fanul care l-a lovit cu sticla pe Messi, suspendat pe viaţă?

După victoria Barcelonei de sîmbătă, de pe Mestalla (1-0), clubul Valencia a anunţat că îl va pedepsi pe suporterul vinovat că a aruncat un pet de plastic în capul lui Lionel Messi. Argentinianul a fost lovit de cineva din tribună în momentul în care sărbătorea golul înscris de Busquets în prelungirile partidei (90+4).

"Valencia CF regretă şi condamnă acest incident izolat", a anunţat clubul într-un comunicat. "Clubul va face tot posibilul să-l identifice pe fanul respectiv şi să-l suspende pe viaţă de pe Mestalla", mai precizează Valencia.

 

Algerianul Yacine Brahimi, jucătorul african al anului

Atacantul algerian al echipei FC Porto, Yacine Brahimi, a cîştigat, luni, titlul de cel mai bun jucător african al anului 2014, conform unui sondaj realizat de BBC.

El i-a devansat pe nigerianul Vincent Enyeama, gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang şi ivorienii Gervinho şi Yaya Touré.

Brahimi, în vîrstă de 24 de ani, este primul algerian care primeşte această recompensă decernată de public. Un număr record de votanţi din 207 de ţări s-a înregistrat pentru ediţia 2014.

 

Mourinho critică fair-play-ul financiar instaurat de UEFA

Într-un interviu acordat site-ului Yahoo, Jose Mourinho, antrenor la Chelsea Londra, a criticat fair-play-ul financiar instaurat de UEFA în fotbalul continental. "Este un principiu contradictoriu. Se vrea a fi un lucru care să aducă egalitatea în fotbal, dar aceste reguli protejează cluburile istorice, cu tradiţie, care se bazează pe decenii de succese. Dacă un club are investitori noi şi vrea să ajungă sus, este întîrziat acest lucru", a spus tehnicianul portughez. Mourinho a mai afirmat că el încadrează pe Chelsea Londra între cele două categorii descrise mai sus.

 

Mascota Euro 2016 se va numi "Super Victor"

Mascota turneului final al Campionatului European de fotbal ediţia 2016, care va avea loc în Franţa între 10 iunie şi 16 iulie 2016, se va numi "Super Victor", alegerea fiind făcută în urma votului internauţilor, a anunţat postul de televiziune TF1.

"Super Victor" a fost preferat altor două propuneri, "Driblou" şi "Goalix", pentru numele mascotei, un băiat îmbrăcat în echipamentul naţionalei Franţei (tricou albastru cu numărul 16, şort alb şi jambiere roşii), purtînd pe umeri o capă de culoare roşie.

Mascota a avut o primă apariţie publică pe gazonul noului stadion Velodrome din Marsilia, pentru a da lovitura de start a meciului amical dintre selecţionatele Franţei şi Suediei (1-0), disputat pe 18 noiembrie.

În 1984, mascota Campionatului European găzduit de Franţa s-a numit "Peno", iar în 1998, la Cupa Mondială desfăşurată de asemenea în Hexagon, mascota competiţiei a purtat numele de "Footix".

Sursa: romaniansoccer.ro