TINERII CARE VOR SĂ STUDIEZE ÎN ROMÂNIA ÎŞI POT DEPUNE DOSARELE

Tinerii din R. Moldova care doresc să candideze pentru învăţămîntul de stat din România pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie, care va activa în perioada 23 iulie - 2 august la Bălţi, Chişinău şi Cahul.

Potrivit biroului de presă al Ambasadei României, pentru a consulta lista cu locurile oferite în învăţămîntul din România dar şi pentru a afla care sînt condiţiile necesare şi actele care vor fi depuse, candidaţii pot accesa pagina electronică www.edu.ro sau site-ul chisinau.mae.ro, secţiunea „Actualitatea ambasadei”, articolul „Şcolarizare în România 2013-2014”.

Pentru depunerea dosarelor în cele mai bune condiţii şi asigurarea confortului candidaţilor, Ambasada României face un apel către tinerii care depun dosarele la Consulatul din Chişinău ca în limita posibilităţilor să se prezinte după cum urmează: pe 27 iulie tinerii al căror nume de familie începe cu litere de la A la H, pe 28 iulie sînt aşteptaţi tinerii al căror nume de familie începe cu litere de la I la P, iar pe 29 iulie pot veni absolvenţii al căror nume începe cu litere de la R la Z.

În cadrul Consulatului de la Chişinău candidaţii pentru învăţămîntul preuniversitar vor depune dosarele la intrarea din str. Grigore Ureche, iar candidaţii pentru învăţămîntul universitar vor depune dosarele la intrarea din str. Albişoara.

Ambasada anunţă că toţi candidaţii vor avea posibilitatea să depună dosarul. În fiecare an comisia mixtă a părăsit Republica Moldova doar după ce a preluat dosarele tuturor candidaţilor care au dorit să se înscrie în învăţămîntul de stat din România.

Moldpres