Tesla vrea sa lanseze un prototip de robot umanoid „Tesla Bot“, destinat activitatilor periculoase, repetitive sau plictisitoare

Miliardarul Elon Musk a declarat, săptămîna trecută, că Tesla va lansa, anul viitor, un prototip de robot umanoid, "Tesla Bot", destinat activităţilor periculoase, repetitive sau plictisitoare, neplăcute pentru oameni, transmite Reuters.

Vorbind la un eveniment de inteligenţă artificială al Tesla, antreprenorul miliardar a spus că robotul, care are o înălţime de aproximativ 1,65 m, va fi capabil să facă activităţi de la montarea şuruburilor la automobile la ridicarea alimentelor din magazine. Robotul ar avea ”implicaţii profunde pentru economie”, a spus Musk, referindu-se la lipsa forţei de muncă. El a spus că este important ca robotul să nu fie ”super-scump”.

Evenimentul de inteligenţă artificială a avut loc pe fondul unui control crescut asupra siguranţei şi capacităţii sistemului avansat de asistenţă a conducătorului auto ”full self-rriving” al Tesla. Musk nu a comentat verificările cu ​​privire la siguranţa tehnologiei Tesla, dar a spus că este încrezător că va obţine o siguranţă mai mare pentru sistemul full self-driving decît cea a oamenilor care folosesc camerele şi computerele actuale din maşină.

Autorităţile de reglementare a siguranţei americane au deschis, la începutul acestei săptămîni, o anchetă asupra sistemului de asistenţă a şoferului al automobilelor Tesla, din cauza accidentelor în care maşinile Tesla au lovit maşini oprite de Poliţie şi camioane de pompieri.

Doi senatori americani au solicitat, de asemenea, Comisiei Federale pentru Comerţ să investigheze pretenţiile Tesla pentru sistemul său de ”full self-driving” (auto pilot).