TARILE DE JOS - ARGENTINA 2-2 (3-4 D.L.D.). SUD-AMERICANII, IN SEMIFINALELE DUPA UN FINAL INCENDIAR

Într-un meci incendiar desfășurat pe arena Lusail, Argentina a învins reprezentativa Țărilor de jos cu scorul de 2-2 (4-3 d.l.d.) și s-a calificat astfel în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar. În penultimul act al turneului final, Argentina se va duela cu reprezentativa Croației, care a trecut în ”sferturi” de Brazilia.

Partida dintre Țările de Jos și Argentina a început sub semnul echilibrului, însă prezența în teren a lui Messi și-a pus imediat amprenta asupra partidei. În minutul 10, Messi i-a pasat foarte bine lui Acuna, însă acesta nu a reușit să ducă faza la bun sfîrșit.

Cîteva minute mai tîrziu, Bergwijn a încercat să ajungă la un balon în apropierea porți lui Martinez, însă portarul argentinian a intervenit la timp.

Messi a încercat să marcheze în minutul 22, însă șutul său de la marginea careului a trecut peste poarta olandezilor. Olandezii au dat replica prin Bergwijn, însă acesta a șutat pe lîngă poartă.

Rodrigo De Paul a șutat de la marginea careului în minutul 33, însă Noppert a reușit să rezolve faza.

Primul gol al argentinienilor a venit două minute mai tîrziu, cînd Lionel Messi i-a pasat superb în interiorul careului lui Molina care l-a învins pe portarul olandez.

Pe finalul primei reprize, Messi a șutat din întoarcere din careu, însă balonul a ajuns în brațele lui Noppert.

Messi a fost aproape să înscrie din lovitură liberă în mintuul 63, însă căpitanul Argentinei a trimis puțin peste poartă. Totuși, septuplul cîștigător al Balonului de Aur a reușit să marcheze cîteva minute mai tîrziu de la 11 metri, la un penalty obținut de Acuna.

Finalul partidei a fost incendiar, iar olandezii au redus din diferență în minutul 83, prin Weghorst care a înscris cu capul.

Olandezii puteau restabili egalitatea în minutul 85, însă șutul lui Berghuis a lovit plasa laterală. Totuși, elevii lui Van Gaal au dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor, cînd Webhorst a marcat cu un șut din interiorul careului și a trimis jocul în prelungiri.

În cele 30 de minute de prelungiri, ambele echipe au avut ocazii mari de a trece în avantaj, însă niciuna nu a reușit să marcheze golul calificării.

Astfel, partida s-a decis la loteria loviturilor de departajare. Van Dijk și Berghuis au ratat primele două penalty-uri. Ratarea lui Enzo Fernandez i-a făcut pe olandezi să spere pînă la final, însă Lautaro Martinez nu a ezitat și a marcat golul calificării.

 

Lionel Messi doboară record după record la Cupa Mondială!

Lionel Messi (35 de ani) a avut din nou o prestație impecabilă la partida dintre Țările de Jos și Argentina.

Lionel Messi a fost decisiv la reușitele Argentinei din meciul cu Țările de Jos. Mai întîi, septuplul cîștigător al Balonului de Aur a contribuit decisiv la golul lui Nahuel Molina, iar mai apoi a marcat de la 11 metri.

Assist-ul la golul lui Molina a fost al cincilea reușit de Messi în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale și a doborît astfel recordul deținut de legendarul Pele. Totodată, Messi este fotbalistul în activitate care a contribuit cu cele mai multe pase decisive la Cupa Mondială (șapte pase decisive).

De asemenea, Messi a egalat recordul lui Gabriel Batistuta pentru cele mai multe goluri marcate la o Cupa Mondială în tricoul Argentinei (zece reușite). De altfel, niciun jucător în activitate nu a marcat mai multe goluri la Cupa Mondială. Thomas Muller este egalitate cu Lionel Messi.

Totodată, Messi a devenit jucătorul care a creat cele mai multe șanse de gol la Cupa Mondială (68 de pase cheie). Messi a doborît astfel recordul deținut de Diego Maradona.

 

Ziua portarilor la Mondialul din Qatar! Emiliano Martinez, eroul Argentinei din meciul cu Țările de Jos

După ce Dominik Livakovic a făcut minuni în poarta Croației, în partida cu Brazilia, acum a venit rîndul lui Emiliano Martinez (30 de ani) să fie decisiv pentru țara sa. Goalkeeper-ul "Pumelor" a apărat două lovituri de departajare contra Olandei și a pus umărul la calificarea reprezentativei lui Lionel Scaloni în semifinalele Mondialului.

Martinez s-a opus execuțiilor lui Van Dijk și Berghuis, însă nu a avut ce face la loviturile expediate de Koopmeiners, Weghorst și Luuk de Jong.

  • 24 de selecții are Martinez pentru naționala Argentinei
  • 25 de milioane de euro este cota de piață a lui Emiliano Martinez, care evoluează la Aston Villa, potrivit Transfermarkt.com

Emiliano Martinez a suferit un adevărat șoc după ce a încasat două goluri din partea arabilor. Goalkeeper-ul celor de la Aston Villa spus că a avut nevoie de o discuție cu un psiholog pentru a trece peste acel moment, mai ales că presiunea era una extrem de mare pe umerii trupei conduse de Lionel Scaloni.

"Am suferit mult. Am vorbit cu un psiholog pentru că au șutat la poartă de două ori și am încasat un gol de fiecare dată. Am 45 de milioane de argentinieni în spatele meu și ar fi trebuit să am o prestație mult mai bună”, a declarat Martinez, potrivit GiveMeSport. 

 

Argentina - Croația, prima semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar

Astfel, Argentina și Croația se vor întîlni marți, 13 decembrie, pe stadionul Lusail, și vor lupta pentru un loc în marea finală. Pînă acum, cele două formații s-au duelat de cinci ori: o remiză, două victorii în dreptul sud-americanilor și două pentru europeni. Ultima confruntare a avut loc la Cupa Mondială din 2018, unde croații s-au impus clar, scor 3-0.

După eliminarea Braziliei din competiție, Argentina a devenit principala favorită la cucerirea trofeului, potrivit bookmakerilor, cu o cotă medie de 3.00, urmată de Franța, Portugalia, Anglia, Croația și Maroc. Africanii sînt cotați cu cele mai mici șanse, iar cine mizează pe victoria lor finală, poate cîștiga aproximativ de 40 de ori mai mult decît suma pariată.

Sîmbătă, 10 decembrie, se vor disputa și ultimele două sferturi de finală: Maroc - Portugalia și Anglia - Franța.

Sursa: digisport.ro