SUEDIA ACORDĂ ASISTENŢĂ ÎN MODERNIZAREA SECTORULUI DE APĂRARE A STATULUI

Armata Suediei oferă consultanţă Ministerului Apărării în modernizarea Centrului de perfecţionare continuă al Academiei Militare a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun".

Potrivit şefului Centrului de Perfecţionare Continuă, maior Ion Ţînevschi, în scopul implementării programelor de modernizare a Centrului, în perioada 1 -4 decembrie, în R. Moldova s-a aflat locotenent-comandorul Marcus Mohlin, şeful Secţiei de instruire strategică din cadrul Colegiului Naţional de Apărare al Regatului Suediei, care a familiarizat specialiştii moldoveni cu programele moderne de instruire a personalului, practicile şi metodele esenţiale de elaborare a cursurilor, acreditarea lor, precum şi acreditarea Centrului.

Locotenent-comandorul Marcus Mohlin, a avut o întrevedere cu comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, în cadrul căreia a specificat algoritmul implementării experienţei suedeze în racordarea sistemului de instruire al Armatei Naţionale la standardele de instruire internaţionale.

Sursa: Moldpres