SUCCESE ALE SPORTIVILOR MOLDOVENI PE ARENA INTERNAȚIONALĂ

Judocanul Radu Izvoreanu a devenit campion european Under 23. În Germania, el a obținut patru victorii în categoria de greutate 66 kg, cu muntenegreanul Petar Radovic, italianul Marco Feliziani, azerul Aydin Rzayev și letonul Anthony De Angelis.

* * *

Oxana Diacenco a cucerit medalia de bronz la Campionatul European Under 23 de judo, care s-a desfășurat în Germania. Eleva lui Ion Cujbă a obținut trei victorii în categoria de greutate +78 kg, cu azera Nigar Suleymanova, croata Marcelina Vranjes și ucraineanca Ruslana Bulavina.

* * *

Arcașa Nicoleta Clima a cucerit medalia de bronz la turneul internațional ”World Archery Indoor Series”, categoria U21, care se desfășoară în Luxemburg. În meciul decisiv, ea a dispus de sportiva din Israel, Mikaella Moshe. La același turneu, categoria seniori, au mai participat Dan Olaru și Alexandra Mîrca. Ei s-au clasat pe locurile 7, respectiv 9.

* * *

Boxerul Vasile Cebotari a devenit campion european U22. El a obținut patru victorii în categoria de greutate 71 kg, cu sportivi din Portugalia, Croația, Serbia și Spania. În finală a ajuns și Daria Cozorez (+81 kg), dar a cedat în fața unei sportive din Rusia. Cu medalii de bronz s-au ales Mihai Porombac (48 kg) și Nicolai Burdiuja (+92 kg). La Europenele U22 din Muntenegru au evoluat circa 300 de boxeri din 32 de țări.

Sursa: olympic.md