SUA AU AVERTIZAT RUSIA DESPRE UN ATENTAT TERORIST CARE AR VIZA "MARI ADUNĂRI". KREMLINUL A IGNORAT MESAJUL

Statele Unite au avertizat Rusia în martie cu privire la un atac terorist care ar putea să vizeze "mari adunări" la Moscova, a transmis Casa Albă, la cîteva ore după atentatul în care au murit peste 60 de oameni.

La începutul acestei luni, au avertizat Rusia despre posibilitatea unui atentat terorist la Moscova care viza mari adunări de oameni.

Consilierul pe probleme de securitate al Casei Albe a declarat că deocamdată nu există informații că atacul ar avea vreo legătură cu războiul din Ucraina. Statele Unite își sfătuiesc cetățenii aflați la Moscova să evite zonele aglomerate.

John Kirby, consilier pentru securitate națională la Casa Albă: "Imaginile sînt oribile și greu de urmărit. Și, evident, gîndurile noastre merg către victimele acestui atac groaznic. Departamentul de Stat, ambasada noastră de acolo a lansat un anunț către toți americanii de la Moscova pentru a evita adunările mari, evident mall-urile, orice de genul ăsta, doar pentru propria lor siguranță. Ar trebui să rămînă acolo unde sînt și să rămînă în legătură cu Departamentul de Stat pentru orice actualizări și informații suplimentare".

Reporter: Aveți idee dacă acest lucru ar putea avea vreo legătură cu conflictul din Ucraina?

John Kirby: "Nu există nicio indicație în acest moment că Ucraina sau ucrainenii ar fi fost implicați în atac."

Și consilierul prezidențial ucrainean a negat vehement orice implicare a Kievului în masacrul de la sala de la sala de concerte.

"La începutul acestei luni, guvernul american a avut informaţii despre proiectul unui atentat terorist la Moscova, posibil vizînd adunări mari, inclusiv concerte, iar Washingtonul a împărtăşit aceste informaţii cu autorităţile ruse", a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvînt a Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

Gordon Corera, corespondent BBC, a transmis că Kremlinul a considerat aceste avertismente „propagandă”, chiar și după ce SUA și-au făcut publice îngrijorările la adresa americanilor care stau în Rusia.

Sursa: digi24.ro