Strategiile extreme prin care rușii vor să apere teritoriile ocupate din Ucraina

Imaginile din satelit dezvăluie măsurile disperate ale Kremlinului pentru a opri contraofensiva ucraineană iminentă, scrie LA RAZON, potrivit RADOR.

Rusia și administrațiile sale marionetă din Ucraina și-au întărit apărarea în cele patru teritorii ocupate în ultimele luni, incluzînd Kievul printre țintele contraofensivei așteptate.

Armata Rusă a construit kilometri de garduri, ziduri, tranșee pentru trupe și șanțuri pentru a împiedica înaintarea trupelor ucrainene în cadrul unei operațiuni pentru care s-au creat mari așteptări și care poate schimba cursul războiului.

Forțele ruse s-au bazat pe așa-numiții „dinți de dragon”, obstacole antitanc din beton armat în formă de piramidă care au fost folosite pentru a împiedica mișcarea tancurilor și a infanteriei mecanizate încă din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Acesta este unul dintre principalele sale instrumente de prevenire a incursiunii principalelor tancuri de luptă de ultimă generație pe care Kievul le are deja în arsenalul său.

Imaginile obţinute prin sateliţi dezvăluie că, pe lîngă „dinții de dragon”, Armata rusă a proiectat un sistem de apărare stratificat format din șanțuri antitanc, cîmpuri de mine și „arici de fier”, rețele de șanțuri și sîrmă ghimpată, de-a lungul liniei frontului. De asemenea, sistemul vizează adîncurile teritoriilor ocupate, inclusiv accesul către Melitopol, în regiunea Zaporojia și Peninsula Crimeea.

Eficacitatea acestor sisteme de apărare va depinde în mare măsură de capacitatea trupelor ruse de a respinge asaltul ucrainean, spun analiștii, dar cu siguranță vor încetini avansul.

Ministerul ucrainean al Apărării condus de Oleksii Reznikov a difuzat un videoclip în care se poate vedea un tanc britanic Challenger 2 distrugînd „dinţii de dragon” aflaţi în calea sa.