STIRILE SPORTIVE

Moldovenii s-au remarcat la Open-ul European de la Varșovia

Judocanii moldoveni au obținut trei medalii la Open-ul European de la Varșovia. Victor Sterpu a cîștigat categoria de greutate 81 kg după ce l-a învins în finală pe polonezul Damian Stepien, în timp ce Dorin Goțonoaga a cucerit medalia de argint în categoria de greutate 90 kg. În ultimul act el a fost învins de francezul Max Laborde. Și Adil Osmanov a cucerit medalia de argint. El a repurtat 4 victorii în categoria de greutate 73 kg, cu ucraineanul Artem Ros, sîrbul Filip Jovanovic, austriacul Lukas Reiter și germanul Luc Meyer, fiind învins doar de marocanul Hassan Doukkali.

 

Alexandrin Guțu a cucerit bronzul la turneul din Egipt

Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a cucerit medalia de bronz la turneul Ibrahim Moustafa din Egipt. În prima luptă a categoriei de greutate 77 kg, el a fost învins cu 1-11 de viitorul finalist, kazahul Demeu Zhadrayev, vicecampion mondial în 2017. Ajuns în recalificări, Alexandrin a dispus de georgianul Iuri Lomadze, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins cu 6-4 pe suedezul Per Albin Olofsson. La 63 kg, Victor Ciobanu a pierdut în recalificări în fața lui Syimuk Makhmudov din Kîrgîstan.

 

Anastasia Nichita, medaliată cu argint la turneul din Egipt

Luptătoarea Anastasia Nichita (24 de ani) a cucerit medalia de argint la turneul Ibrahim Moustafa din Egipt. În finala categoriei de greutate 59 kg, ea a fost învinsă cu 2-3 de ucraineanca Yulia Tkach. Anastasia a repurtat 3 victorii categorice în Egipt cu reprezentanta gazdelor, Farah Hessein, ucraineanca Yulia Leskovets și indianca Simran Simran.

 

Uliana-Dumitrița Josan a cucerit medalia de bronz la Europenele U17 de scrimă

Uliana-Dumitrița Josan a cucerit medalia de bronz la Campionatul European Under 17 de scrimă, care a avut loc la Tallinn. În concursul de floretă, ea a fost învinsă în semifinale de o sportivă din Italia. Uliana-Dumitrița Josan, în vîrstă de 16 ani, este discipola Școlii Sportive Specializate de Scrimă a Rezervelor Olimpice pentru Copii și Juniori din municipiul Chișinău.

Sursa: olympic.md