STIRI SPORTIVE

Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, desemnați cei mai buni sportivi ai municipiului Chișinău în 2022

Cei mai buni sportivi și antrenori din municipiul Chișinău au fost premiați cu diplome de merit și premii bănești pentru performanțe sportive obținute la competițiile internaționale pe parcursul anului 2022. Evenimentul a avut loc în cadrul programului cultural-sportiv „Gala Vedetelor Sportive – 2022”, organizat de Primăria Chișinău și Direcția generală educație, tineret și sport. Luptătoarea Anastasia Nichita și canoistul Serghei Tarnovschi au fost desemnați cei mai buni sportivi ai municipiului Chișinău în anul 2022, iar tehnicienii lor, Tudor Cîrlan și Nicolae Juravschi cei mai buni antrenori. La categoria joc sportiv olimpic învingătoare a fost aleasă selecționata de rugby 7.

 

Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațchii au concurat la Mondialul din Australia

Orașul Melbourne a găzduit Campionatul Mondial în bazin scurt, unde Moldova a fost reprezentată de înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațchii. Tatiana Salcuțan a ocupat locul 34 la 100 metri spate cu rezultatul 1:01.16, în timp ce Pavel Alovațchii – locul 30 la 400 metri stil liber (3:56.60).

 

Marin Robu s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial

Halterofilul Marin Robu s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din Columbia în categoria de greutate 81 kg. El a ridicat 161 kg la proba smuls (locul 4) și 190 kg la aruncat (locul 7). Podiumul la general a fost compus din chinezul Li Dayin (372 kg), turkmenul Rejepbay Rejepow (366 kg) și sud-coreeanul Kim Woo-jae (357 kg).

Sursa: olympic.md