STIRI SPORTIVE

R. Moldova a cucerit două medalii la Europenele de tineret la judo

Judocanii din R. Moldova, Alin Bagrin și Oxana Diacenco, au urcat pe podium la Campionatul European de judo printre tineret de la Praga, Cehia, cucerind medalii de bronz, a anunţat Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS). Potrivit CNOS, Alin Bagrin a obținut trei victorii în categoria de greutate +100 kg, cu azerul Kanan Nasibov, polonezul Jakub Sordyl și georgianul Ucha Tabatadze. În acelaşi timp, Oxana Diacenco a cîștigat trei lupte în categoria +78 kg, cu sportiva greacă Maria-Nicoleta Vulpasin, turcoaica Duygu Dirgen și slovena Nicki Norcic.

 

Vladislav Ursu a devenit vicecampion european Under 21

Vladislav Ursu a cucerit două medalii la Campionatul European la tenis de masă Under 21 de la Cluj-Napoca. La individual el a fost învins doar de polonezul Samuel Kulczycki, în timp ce la dublu a obținut bronzul împreună cu austriacul Maciej Kolodziejczyk.

 

Radu Albot a cîștigat turneul Challenger de la Istanbul

Tenismenul Radu Albot, numărul 108 mondial, a cîștigat turneul Challenger de la Istanbul. În finală, sportivul de 32 de ani l-a învins pe cehul Lukas Rosol, scor 6-2, 6-0. Istanbul Challenger este un turneu profesionist de tenis jucat pe teren dur. În prezent, face parte din ATP Challenger Tour. Are loc anual la Istanbul, Turcia. Radu Albot este un jucător de tenis profesionist din Republica Moldova. Conform performanțelor sale, el este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile.