STIRI SPORTIVE

Anastasia Nichita a cîștigat turneul de la Istanbul

Luptătoarea Anastasia Nichita a cîștigat turneul Ranking Series Yaras Dogu de la Istanbul. În finala categoriei de greutate 59 kg, eleva lui Tudor Cîrlan a învins-o clar pe rusoaica Zhargalma Tchyrenova cu 10-0.

În ultimul act au mai ajuns Victor Ciobanu (63 kg) și Mihail Bradu (82 kg), dar au fost învinși de uzbekul Islomjon Bakhramov, respectiv turcul Burhan Akbudak.

Pe podium a urcat și Iulia Leorda (53 kg). În meciul pentru medalia de bronz, ea a dispus de kazaha Zhuldyz Eshimova.

 

Dimitriana Bezede a cucerit argintul la Campionatul balcanic din Turcia

Atleta Dimitriana Bezede a cucerit medalia de argint la Campionatul balcanic, desfășurat la Istanbul. Ea a înregistrat rezultatul 17.27 metri la aruncarea greutății, podiumul de premiere fiind completat de reprezentantele gazdelor, Akyol Pinar (17.44) și Yilmaz Aysel (16.06).

Dimitriana Bezede a fost unica reprezentantă a Republicii Moldova la Campionatul balcanic. Eleva lui Vadim Hranovschi se afla într-un stagiu de pregătire în Turcia. Ceilalți membri ai lotului nu au putut face deplasarea la Istanbul din cauza închiderii spațiului aerian în țara noastră.

Dimitriana va fi cel mai probabil și singura reprezentantă a Republicii Moldova la Campionatul Mondial în sală, programat peste două săptămîni la Belgrad.

 

Declarație în sprijinul Ucrainei!

Comitetul Executiv al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), din care face parte și Cristina Vasilianov, secretar general CNOS, s-a întrunit virtual într-o sesiune extraordinară, își reiterează sprijinul față de comunicatul prezentat de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional (CIO) prin care condamna încălcarea armistițiului olimpic.

EOC susține cu fermitate apelul președintelui Thomas Bach la pace și își exprimă sprijinul deplin pentru Comunitatea Olimpică din Ucraina. EOC își cheamă toți membrii să fie solidari cu Comunitatea Olimpică Ucraineană.

Multe CNO-uri din țările vecine și-au exprimat deja întreaga asistență și prietenie, iar EOC dorește să le mulțumească călduros pentru acest semn valoros de solidaritate și bunătate. În parteneriat cu CIO, EOC va continua să monitorizeze această situație profund îngrijorătoare și este gata să coopereze și să ofere asistență umanitară acolo unde este posibil.

 

"Futsal Arena FMF" va găzdui 500 de refugiați ucraineni

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a pus la dispoziția autorităților Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu în vederea organizării unui centru pentru refugiați.

Potrivit FMF, cu suportul Centrului Unic de Gestionare a Crizei au fost amenajate deja 500 de paturi pentru cetățenii ucraineni. Persoanele cazate acolo vor fi asigurate cu hrană.

Totodată, Federația Moldovenească de Fotbal a deschis un punct de colectare a produselor pentru refugiați în incinta sediului central FMF, Casa Fotbalului, de pe strada Tricolorului, 39.