STEPHEN HAWKING: EXTRATERESTRII VOR CUCERI SI VOR COLONIZA OMENIREA

Avertisment al celebrului astrofizician

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat în cadrul unui interviu că extratereştrii vor cuceri şi vor coloniza omenirea, iar Terra ar putea fi distrusă, relatează Daily Mail, preluat de b1TV. Profesorul a mai declarat anterior că inteligenţa artificială ar putea controla omenirea în următorii 100 de ani.

Într-un recent avertisment, fizicianul a precizat că dacă inteligenţa artificială nu va cuceri omenirea, atunci o specie avansată de extratereştrii sigur o va face.

"Dacă extratereştrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci cînd Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus profesorul Hawking.

Profesorul conduce în prezent o căutare masivă a existenţei extratereştrilor în spaţiu, folosind două dintre cele mai puternice telescoape din lume, care vor analiza un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra în căutarea de semnale din spaţiu a unor forme inteligente de viaţă. Iar căutările dau roade. Descoperirea că pe Marte există apă în stare lichidă a reaprins speranţa că viaţa extraterestră ar putea fi găsită curînd. 

"Adevărata provocare este aceea de a ne da seama cum extratereştrii ar putea arăta", a precizat fizicianul.

Stephen Hawking, ajuns la vîrsta de 73 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa "Scurtă istorie a timpului", devenită un bestseller internaţional.

Sebastian LAZĂR, Cotidianul.ro