STARTURI OLIMPICE 2022

Ziua Sportului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sîmbătă a lunii mai.

Prin această sărbătoare onorăm sportivii, valorile naționale pentru a asigura continuitatea succesului sportului moldovenesc.

În spatele unui succes sportiv stă munca unei echipe numeroase: de la profesorii de educație fizică la antrenori, manageri de cluburi, conducători de federație, arbitri, medici, administratori și jurnaliști sportivi, etc. Toți împreună au o misiune importantă: promovarea sportului și a valorilor olimpice.

CNOS marchează această sărbătoare printr-un eveniment sportiv – Starturi Olimpice, care va fi organizat pe data de 21 mai 2022 în Parcul Valea Morilor.

În cadrul evenimentului va avea loc o Cursă Olimpică, dar și competiții sportive între elevii școlilor din municipiu, organizate de Federația Sportului Școlar.

La Cursa Olimpică vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive.

Diverse activități sportive vor fi de asemenea organizate de Agențiile Teritoriale Olimpice și Sportive în localitățile țării.

Sursa: olympic.md