SPANIA - GERMANIA 1-1. NEMTII AU EGALAT PE FINAL

Fostele campioane mondiale, Spania și Germania, au oferit "calitate pe centimetru pătrat" la Cupa Mondială 2022, într-o adevărată finală care s-a disputat în faza a doua a grupelor. A fost 1-1, după o partidă în cu o bară, un gol anulat și alte ocazii uriașe.

Meciul a început cu un prim atac periculos al spaniolilor în minutul 7, cînd șutul lui Olmo a fost deviat de portar și mingea a atins două bare. Peste un sfert de oră, Jordi Alba a șutat în plasa laterală, iar la cealaltă poartă, Gnabry nu a nimerit ținta.

Ferran Torres a irosit apoi două oportunități. Nemții au marcat prin Rudiger, în minutul 40, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Același fundaș l-a mai pus o dată la încercare pe Simon.

Nemții au început mai bine repriza secundă, cu ocazia lui Kimmich, însă spaniolii au răspuns prin Olmo. Spania a deschis scorul în minutul 62, prin rezerva Morata, iar peste cîteva minute, Asensio a ratat exasperant.

Germania a forțat, iar Fullkrug și Musiala au ratat la interval de cîteva secunde. Trupa lui Hansi Flick a cerut și un penalty, dar arbitrul nu a acordat. În cele din urmă, același Fullkrug, care intrase pe teren de 13 minute, a egalat în minutul 83.

Finalul a fost dramatic. În minutul 89, Morata a rămas singur cu portarul, dar fost ajuns din urmă de Schlotterbeck, iar în minutul 90+6, Sane a rămas și el singur cu Simon, dar a preferat să-l dribleze și să-și prelungească greșit mingea.

Astfel, Spania - Germania s-a încheiat 1-1. A fost a cincea întîlnire dintre cele două super puteri la Cupa Mondială. Nemții au două victorii, iar Spania, una singură.

Sursa: digisport.ro