Sîmbătă, după o serie de tiruri de artilerie ale ucrainenilor, oraşul Nova Kahovka din regiunea Herson a rămas fără curent

Oraşul Nova Kahovka, situat în regiunea ucraineană Herson (Sud), a rămas fără electricitate Sîmbătă, din cauza unor tiruri ucrainene intensive de artilerie, anunţă ocupaţia rusă, relatează AFP, scrie news.ro.  

”Din cauza unor tiruri intensive de artilerie, azi (Sîmbătă), (…) Nova Kahovka a rămas fără electricitate”, anunţă, într-un comunicat, Administraţia Militară şi Civilă instalată de Moscova în acest oraş, care avea 45.000 de locuitori înainte de războiul rus.

Lucrări de reparaţii în vederea restabilirii alimentării cu electricitate urmează să înceapă imediat ce aceste tiruri de artilerie, unele dintre ”cele mai crude”, vor înceta, se arată în comunicat.

Ocupaţia rusă anunţă ”pagube” la centrala electrică municipală şi la liniile electrice.

Moscova revendică, din Septembrie 2022, anexarea regiunii ucrainene Herson, pe care forţele ruse o controlează  doar în parte.

Armata rusă a suferit o înfrîngere majoră, în 2022, în Herson şi a fost nevoită să se retragă din capitala regiunii cu acelaşi nume.