SIRIA: REBELII AU CUCERIT UN SPITAL IN CARE 150 DE SOLDATI SI FAMILIILE LOR SE AFLAU DE O LUNA SUB ASEDIU

Jihadişti ai grupării Al-Qaida şi aliaţii lor, rebelii islamişti, au cucerit vineri un spital din oraşul Jisr al-Choughour (nord-vest), unde 150 de soldaţi şi familiile lor se aflau sub asediu de aproape o lună, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează vineri AFP.

«Frontul Al-Nosra şi rebeli islamişti şi-au impus în totalitate controlul asupra spitalului din Jisr al-Choughour. Zeci de soldaţi au fugit, alţii au fost ucişi înăuntrul şi în afara clădirii, alţii au fost capturaţi», a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Preşedintele sirian Bachar al-Assad a promis încă din mai că va recuceri acest spital, pentru a-i salva pe «eroii» aflaţi sub asediu.

Jisr al-Choughour a căzut la 25 aprilie sub controlul Al-Nosra, filiala siriană a Al-Qaida, şi a aliaţilor săi rebeli, cu excepţia spitalului, situat în sud. De atunci, soldaţii, familiile lor şi funcţionari ai regimului au locuit în acest spital sub asediu.

Provincia Idleb, unde se află Jisr al-Choughour, este controlat în imensa sa majoritate de gruparea insurgentă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Al-Qaida şi o coaliţie formată din grupuri rebele au mai cucerit, marţi, cea mai mare şi ultima bază a armatei siriene în această provincie din nord-vestul Siriei, situată la frontiera cu Turcia.

Sursa: Agerpres