SESIUNEA PARLAMENTARA DE TOAMNA INCEPE DIN 15 SEPTEMBRIE

Din 15 septembrie, Parlamentul se va convoca în sesiunea ordinară de toamnă. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președintele legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

Convocarea Parlamentului în ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare se va efectua la propunerea Biroului permanent al Parlamentului, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

Deputații s-au întrunit vinerea trecută în ședință extraordinară pentru a examina rectificarea la bugetul de stat aprobată anterior de Guvern. Proiectele de lege aprobate urmează să fie supuse votului în lectură finală la următoarea ședință din sesiunea extraordinară, care este planificată pentru 8 septembrie.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfîrșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfîrșitul lunii decembrie. În cazul în care legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea președintelui țării, a președintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaților.

Sursa: IPN