SERVICIUL VAMAL VA ACTIVA IN REGIM OBISNUIT PE TOATA PERIOADA MINIVACANTEI

Serviciul Vamal va activa în regim obișnuit pe toată perioada minivacanței bugetarilor, de pe 27 pînă pe 31 august. Toate posturile vamale vor activa fără întreruperi. Totodată, vor fi întreprinse măsuri de fluidizare a traficului în cele mai tranzitate posturi de frontieră, pentru a gestiona rapid fluxul de călători, anunță Serviciul Vamal într-un comunicat de presă.

În regim obișnuit vor funcționa și unele subdiviziuni din administrația aparatului central al Serviciului Vamal, în baza graficelor de lucru aprobate. Acestea vor oferi asistență în examinarea solicitărilor parvenite atît din partea agenților economici, cît și persoanelor fizice. Totodată, responsabilii de domeniul IT vor asigura funcționalitatea sistemelor informaționale vamale, fiind pregătiți să intervină prompt în cazul unor eventuale disfuncționalități sau erori tehnice.

De asemenea, va fi intensificată și activitatea subdiviziunilor specializate ale Vămii, în special a echipelor mobile, care asigură cea de-a doua linie de control vamal pe întreg teritoriul țării, în vederea contracarării fraudelor vamale.

Pentru a obține orice informații cu privire la activitatea vamală, cetățenii pot contacta reprezentanții Vămii la numărul de telefon: +373 22 78 88 88 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal). Ofițerii Liniei de informare și ai Liniei specializate anticorupție activează 24/7, inclusiv în perioada minivacanței.

Sursa: IPN