Serghei Şoigu: "De la începutul anului, 403 km2 de teritoriu din noile regiuni ale Federaţiei Ruse au trecut sub controlul nostru"

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a revendicat, Marţi, cucerirea a peste 400 de kilometri pătraţi de teritoriu în Ucraina de la începutul acestui an, informează AFP, care menţionează că trupele ruse reuşesc să preia iniţiativa în faţa soldaţilor ucraineni lipsiţi de muniţie.

"În total, de la începutul anului, 403 km2 de teritoriu din noile regiuni ale Federaţiei Ruse au trecut sub controlul nostru", a declarat Şoigu, în cadrul unei reuniuni militare, potrivit unui comunicat al Ministerului său.

El a adăugat că soldaţii ruşi continuă să "împingă unităţile ucrainene către Vest".

Rusia, aminteşte France Presse, a revendicat anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Herson, Doneţk şi Zaporojie, pe care nu le controlează totuşi decît parţial.

În ultimele luni, Armata rusă a afirmat că a cucerit mai multe sate şi mai ales oraşul Avdiivka, din Est, una din redutele ucrainene din ultimii ani.

Soldaţii ruşi nu au obţinut victorii majore, vaste zone ale frontului rămînînd blocate, dar par să fi profitat de pe urma dificultăţilor Kievului, care se confruntă cu lipsă de muniţii, probleme de recrutare şi slăbirea ajutorului occidental.

Săptămîna trecută, Institutul american pentru studiul războiului (ISW) a estimat că Rusia a cucerit, din Octombrie anul trecut, o suprafaţă totală de 505 kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei.