SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU ANDREI BELIANINOV

“Am avut o întrevedere cu Andrei Belianinov, președintele consiliului de administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, care a venit la Chișinău pentru a participa la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus. Am abordat subiecte cu privire la cooperarea moldo-rusă, în special, în domeniul financiar-bancar.

Am menționat că Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice și am remarcat faptul că țara noastră participă activ la lucrările organizației respective.

Țin să menționez că Banca de Dezvoltare Euroasiatică funcționează din anul 2006, misiunea căreia constă în promovarea economiei de piaţă a statelor-membre a băncii, creşterea economică a acestora şi extinderea relaţiilor comercial-economice dintre ele, prin activităţi de investiţii.

Mi-am exprimat speranța că Republica Moldova, în cel mai scurt timp, va demara colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare pentru a beneficia de avantajele și suport din partea acestei instituții financiare importante, pentru a investi în diverse proiecte, în special, în infrastructură”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.