SEFA STATULUI I-A INMINAT TITLUL DE „MAESTRU IN ARTA” ARTISTULUI PLASTIC DUMITRU VERDIANU

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit miercuri cu sculptorul Dumitru Verdianu. Șefa statului i-a înmînat artistului plastic titlul onorific de „Maestru în Artă”, pe care i l-a conferit la începutul acestui an, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, în semn de recunoștință pentru promovarea valorilor spirituale ale neamului nostru și pentru succesele remarcabile în activitatea de creație.

În discuția pe care a avut-o cu Dumitru Verdianu, Președinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru devotamentul față de artă, pentru că împărtășește din măiestria sa cu oamenii, dar și pentru că susține evenimentele de creație din orașul său natal, Ungheni. La fel, ea l-a încurajat să participe la o tabără de creație la Chișinău, pentru a le vorbi despre specificul profesiei sale tuturor celor pasionați de sculptură de acasă.

Creația sculptorului Dumitru Verdianu este apreciată pe întreg continentul european - a avut peste 200 de expoziții personale în varii orașe și țări, iar lucrările sale se află în colecții atît particulare, cît și de stat.

Sursa: presedinte.md