SECURITATEA ENERGETICĂ A ȚĂRII, DISCUTATĂ DE PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN CU DEPUTAȚI NORVEGIENI

Prim-ministrul Dorin Recean a primit la Casa Guvernului o delegație de deputați norvegieni, membri ai Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei. Pregătirile pentru începerea procesului de negociere cu Uniunea Europeană, dar și asigurarea securității energetice a țării noastre s-au numărat printre principalele subiecte abordate la întrevedere.

Șeful Guvernului de la Chișinău a exprimat apreciere pentru aportul Norvegiei în susținerea proiectelor energetice din țara noastră și oferirea sprijinului financiar necesar pentru depășirea provocărilor.

„Componenta energetică este prioritară atunci cînd vorbim despre redresarea economică. Iată de ce ne concentrăm atenția pe consolidarea capacităților energetice ale țării, în mod special pe investiții în energia verde regenerabilă, eficientă și durabilă. Știm că Norvegia este foarte bine pregătită la capitolul respectiv, iar expertiza voastră în acest sens ne-ar fi de ajutor”, a spus premierul Dorin Recean.

În cadrul întîlnirii s-a vorbit și despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru a face față tuturor provocărilor din ultima perioadă, inclusiv pentru a combate dezinformarea și alte amenințări hibride din partea Rusiei, dar mai ales pentru a avansa pe segmentul integrării europene.

Parlamentarii de la Oslo au subliniat faptul că prezența lor la Chișinău este o confirmare a susținerii și solidarității poporului norvegian pentru cetățenii Republicii Moldova. Oficialii au declarat că vor continua să sprijine Moldova și Ucraina în procesul de apropiere de standardele blocului comunitar.

Sursa: gov.md