SCRISOARE DE LA ȘTEFAN-VODĂ

Buna ziua și la Mulți Ani! Pronunț acest salut călduros pentru Redacția Moldova Suverană, pentru domnul Redactor-șef Ion Berlinski!

Ne desparte o zi cînd în mîinele abonantului și cititorului va fi adus primul număr al ziarului Moldova Suverană în anul 2024 și să dee Domnul ca acest an să fie un an reușit pentru colectivul redacțional, un an cu mulți abonanți-cititori fideli ai ziarului. Aceasta face mult în vremea actuală cînd cu noi, cititorii se manipulează de către majoritatea instituțiilor de presă, da și de guvernanți, care, la drept vorbind, răspund la comenzele politice răstălmăcind adevărul vieții pe care o trăim, inclusiv adevărul istoric.

Sunt un abonat și cititor al ziarului Moldova Suverană (în trecut Moldova Socialistă) de multă vreme și mă numsc Nicolae Grosu, satul Talmaza, Ștefan-Vodă, depășind vîrsta de 85 de ani. În familia părinților mei ziarul Moldova Socialistă (Suverană acum) pe toate vremurile a fost și este și astăzi ziarul familiei noastre.

Îmi amintesc prin anii 1952-1953, tăta se abona și citea ziarul nominalizat. Fiind eu de acuma elev în cl. VIII-a, îl răsfoiam și citeam multe noutăți printre care și evenimentele și pozele războiului din Coreea. Apoi ziarul Moldova Socialistă, acuma Moldova Suverană, a devenit ziarul familiei mele. Și nu întîmplător. Vechimea în lucru mi-a fost de 60 de ani și mass-media, inclusiv ziarul care poartă denumirea țării mele, pe toate vremurile îmi este călăuză în viață.

Am fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, patru ani am prezentat societatea civilă a țării la Congresul Autorităților Publice Locale și Regionale în Consiliul Europei ce mi-a insuflat și mai profund să pătrund în esența statalității Rrepublicii Moldova. De aceea simpatizez profund denumirea ziarului nostru -"MOLDOVA SUVERANĂ".

BRAVO colectivului redacțional, că în pofida multor tulburări și goana după modele noi, a păstrat denumirea ziarului, ba mai mult, accentuez, se atrage atenția că țara MOLDOVA este un stat SUVERAN. Pentru această suveranitate în ziua de 23 iunie 1990, la vremea ceea cînd deja se vedea și se simțea că monstrul sovietic se descompune, am votat Declarația de Suveranitate a Republicii Moldova, document votat în ședința plenară a Sovietului Suprem al Republicii Moldova cu o singură abținere.

Citesc cu interes deosăbit articolele și știrile de pe paginile ziarului ce țin un adevăr tăinuit privind statalitaea țării Moldova de pe toate vremurile istoriei ei fiindcă la vremea actuală năluca ignorării existențeii statului Moldova hălăduiește prin țară, intenționat se promovează schimonosirea istoriei țării Moldova cu chemări la lichidarea ei. Îmi dau bine seama privitor la piedicile și limitările publicațiilor în furnizarea știrilor, articolelor și a analizelor corecte, deși ziarul își păstrează independența, însă adevărul trebuie cunoscut, chiar dacă este dureros față de ceea ce am învățat sau am știut. La părerea mea cred că oamenii au dreptul să afle aceste adevăruri actuale și cele istorice așa cum ele au fost sau sunt dezvăluite la vremea actuală. Nu-mi cer iertare , căci nu pot fi altfel decît obiectiv și cinstit față de mine și de tot colectivul redacțional, de toți cititorii. Și ultima, știu că fiecare om are dreptul de a gîndi și de a scrie ceea ce gîndește, drept garantat de toate constituțiile lumii.

Cu profund respect, Nicolae GROSU, abonat și cititor