SANDU, PAS SI LISTA MARII MANIPULARI ELECTORALE NATIONALE

Spun că luptă împotriva corupției. Unde-s specialiștii?

Mi-a luat destul de mult timp ca să consult Lista PAS cu candidații pentru alegerile parlamentare anticipate. Aici e vorba despre faptul că am vrut să aflu care sunt calificările profesionale, expertizele celor cuprinși în această Listă electorală. Voi nota generic deoarece mi-ar lua un spațiu enorm dacă i-aș nominaliza pe toți. Președinta Maia Sandu și PAS spun că sunt angajați ferm în lupta cu corupția, reforma Justiției, redresarea economică a Țării (industrială, agricolă etc.), bunăstarea populației și multe altele. În contextul acestor angajamente, Lista PAS ar trebui să cuprindă un număr considerabil de experți redutabili în toate domeniile coordonate de un Guvern pe care vor să-l formeze sub tutela Președintei. În realitate, însă, cei nominalizați în Listă sunt total necalificați pentru realizarea reformelor pe care și le adjudecă.

În cazul în care, ipotetic PAS ar ajunge la guvernare, este clar pentru oricine că cel puțin primii 20 din Listă vor fi numiți în funcții de conducere în Parlament, la conducerea Ministerelor și a altor agenții. Cine sunt aceștia? Cei mai mulți dintre ei sunt ”emanații” ale unor ONG-uri finanțate din Occident, oameni cu afaceri prospere și plini de bani, transfugi din PLDM-ul mamă și supuși necondiționat Maiei Sandu. Astfel, Sandu și PAS vor să preia guvernarea și conducerea Parlamentului cu Igor Grosu, licențiat în Istorie, Natalia Gavriliță, economist anonimă, cu o ”experiență” la fel de anonimă în Guvernul Sandu, Mihai Popșoi, absolvent de Relații Internaționale, studii tehnice în Turcia și studii politice în Vest, Sergiu Livtinenco, absolvent de Drept fără o carieră notabilă, dar specializat în proiecte de finanțări externe, Doina Gherman, absolventă de Limbii și Literaturi Străine, Andrei Spînu, studii de Științe Politice, Liliana Nicolăescu-Onofrei, pedagog, Natalia Albot, jurnalistă care așteaptă în Canada ca să fie aleasă deputat, avînd misiunea de a se ocupa de voturile pentru PAS din diaspora, Vladimir Bolea, absolvent al Școlii Superioare Militar-Politice de Apărare Antiaeriană din Leningrad, Natalia Davidovici, care a absolvit Facultatea Psihologie și Psihopedagogie și a activat în domeniul jurnalismului, Veronica Roșca, licențiată în științe politice, specialitatea politologie, Lilian Carp, fost profesor la Universitatea de Educație Fizică și fost membru în Consiliul de Administrare al S.A. Apă-Canal, Olesea Stamate, juristă strict personală a Maiei Sandu, fără performanțe în domeniu, Ion Groza, președintele degrevat al raionului Cahul, care, de-a lungul anilor, a fost implicat în mai multe conflicte de interese, și tot așa.

Istorie, Jurnalism, Științe Politice, Psihologie, Drept și Economie fără performanțe – de aici vin specialiștii cu care Maia Sandu și PAS vor să guverneze Țara! Toți au fost înscriși în Listă din considerente politice ce țin de loialitate absolută față de Sandu. Nu găsim absolut nici un nume răsunător, respectat în Țară și în străinătate și autor de lucrări științifice în domeniile subordonate unui Guvern. Cu cine vrea Sandu să reformeze Justiția? Cu amatoarea Olesea Stamate? Dar MAI, Procuratura, Economia (Agricultura), Educația, Sănătatea și celelalte? Cu jurnaliste, absolvenți de politologie, istorie ori filologie?

Această Listă demonstrează clar că Sandu și PAS nu au specialiști în nici un domeniu practic al unei Guvernări responsabile și eficiente, ci doar o masă de guralivi pricepuți doar la lozinci agresive și promisiuni pentru care nu au calificare ca să le îndeplinească! Lista lor este una exclusiv politică și pusă în slujba Maiei Sandu! Lista lor este o minciună ordinară, iar alegătorii ar trebui să-i alunge ca pe niște impostori autentici! Asta sunt – impostori, mincinoși, manipulatori, dar extrem de bogați și bine finanțați din Occident! Ca să știți cu cine vă minte Sandu și PAS ca să-i alegeți! Orice alegător gospodar din Moldova trebuie ca să știe asta în primul rînd!

Mihai CONȚIU