SANDU, PAS, CNA SI AMBASADA SUA

Puterea cu orice preț, ca-n filmele cu mafioți și proști!

Se știe deja că majoritatea parlamentară a PAS a votat legea prin care directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) nu va mai accede în funcție pe bază de concurs, ci prin nominalizarea lui de către Parlament, adică de PAS. 

Astfel, numirea acestuia va fi politică, se va subordona PAS și, implicit, Maiei Sandu. În plus, această tentativă antidemocratică și anticonstituțională de atentat la independența Justiției și subordonarea ei politică a fost dublată prin legiferarea faptului că viitorul director al CNA nu va mai fi obligat ca să se supună testului cu poligraful. De ce? Pentru că astfel ar fi dovedit că este incompatibil și că se va supune comenzilor politice dictate de PAS și, mai ales, Maiei Sandu!

Votarea în stil mafiot a acestor legi i-a pus pe cei de la PAS și, implicit, pe Maia Sandu într-o situație demnă de un scenariu de film cu proști. Iată despre ce-i vorba! Recent, Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii de la Ambasada SUA din Republica Moldova a donat CNA două aparate de poligraf de ultimă generație. În cadrul ceremoniei de donație, directorul CNA, Ruslan Flocea, a declarat că este foarte importantă fortificarea utilizării poligrafului de către toate instituțiile de ocrotire a normelor de dreptfie că este vorba de recrutare, în cadrul anchetelor de serviciu ori la solicitarea organelor de urmărire penală. "Poligraful este un instrument de selecție indispensabil la angajarea în cadrul CNA, astfel încît nici un candidat care pică testul la poligraf să nu mai poată accede la funcție".

Prin urmare, SUA donează două poligrafe CNA pentru a fi utilizate în timpul anchetelor, directorul Flocea confirmă că poligraful este ”indispensabil la angajarea în cadrul CNA, astfel încît nici un candidat care pică testul la poligraf să nu mai poată accede la funcție", însă legea votată de PAS nu-l obligă și pe viitorul candidat la conducerea acestei instituții. Cu alte cuvinte, viitorul director al CNA, care va fi votat de PAS la indicațiile Maiei Sandu, va supune testului cu poligraful pe toți viitorii lui subordonați și pe bandiți, dar pe el nu, pentru că trece ”filtrele de integritate” ale Maiei Sandu. Filtrele din vată ale președintei Maia Sandu!

Credeți că americanii și europenii nu văd și înțeleg aceste abuzuri absurde? Sigur că le văd, dar le acceptă, atîta timp cît acești politicieni primitivi și agresivi, ca cei din lumea a III-a, vor vota legile care li se vor cere și, politic, se vor poziționa față de Rusia așa cum le va dicta geopolitica și geostrategia sponsorilor occidentali! Ei, sponsorii occidentali, știu prea bine că sunt niște brute politice, dar le convine pentru că sunt idioți utili și de sacrificiu inevitabil.

Mihai CONȚIU