S-A ÎNCHEIAT SESIUNEA DE TOAMNĂ 2023 A PARLAMENTULUI

Sesiunea a doua ordinară din anul 2023 s-a încheiat în data de 29 decembrie. Deputații au adoptat, la ultima ședință plenară, Hotărîrea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare din anul 2023.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs la finalul sesiunii de toamnă, în care a făcut bilanțul activității parlamentare și a muncii efectuate de Parlament, care să apropie legislația noastră de standardele Uniunii Europene. În adresarea sa, șeful legislativului a mulțumit pentru efortul depus tuturor profesioniștilor, apreciind munca profesorilor, educatorilor, medicilor, polițiștilor, primarilor, funcționarilor, diplomaților etc. „Un mare mulțumesc pentru toți cetățenii noștri și angajamentul nostru ferm este de a le mări pensiile și salariile. Ei trebuie să simtă cît mai curînd bunăstarea și noi vom face tot posibilul pentru a aduce bunăstarea în Republica Moldova”, a spus Președintele Parlamentului la final de sesiune.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat și onorarea Drapelului de Stat. Imnul a fost intonat de tinerele Agnia Gîrbu, Galina Rața și Valeria Rașcenco, studente în anul III și IV la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea Canto Academic, clasa profesoarei Tatiana Costiuc, Maestru în Arte.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfîrșitul lunii decembrie. Deputații vor reveni din vacanța parlamentară de iarnă începînd cu data de 15 ianuarie 2024.

Sursa: parlament.md