S-A INCHEIAT SESIUNEA DE TOAMNA 2019 A PARLAMENTULUI

Parlamentul s-a convocat, astăzi, în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2019. Deputații au aprobat Hotărîrea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare a anului curent.

Președinții fracțiunilor parlamentare au susținut discursuri la finalul sesiunii de toamnă, făcînd bilanțul activității parlamentare.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe deputați cu ocazia încheierii sesiunii. Speakerul a făcut un bilanț succint al activității parlamentare în sesiunea de toamnă. În această perioadă, au fost adoptate 159 acte legislative, dintre care 73 legi și 100 de hotărîri, iar conform datelor preliminare 81 de proiecte de acte legislative au fost aprobate în prima lectură. Autori a cca 70 la sută din toate actele legislative înregistrate în Parlamentul Republicii Moldova sînt deputații.

Zinaida Greceanîi a adresat colegilor felicitări cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă. ”Fie ca tot ce e mai frumos și deosebit să vă aparțină și nu uitați că cetățenii Republicii Moldova au așteptări mari de la fiecare din noi, haide-ți să contribuim cu toții la îndeplinirea dorințelor lor”, a menționat Președinta Parlamentului.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către Capela Corală Academică ”Doina”, prim-dirijor Ilona Stepan, Artistă emerită.

Tot la ultimă ședință, deputații au fost colindați de membrii Ansamblului folcloric ”Haiducii” de la Palatul raional de cultură ”Nicolae Lupov” din orașul Rezina, conducător artistic Maxim Frunze.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie. Prima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018 a avut loc pe data de 27 septembrie.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM