Rusii emigreaza in Occident, dar nimeni nu migreaza spre Rusia

Primitivismul rusesc pe care Putin vrea să pună bazele unei ”ordini mondiale armonioase”

Mihai CONȚIU

Miercuri, 20 Iulie, preşedintele rus Vladimir Putin, cu cinismul și ipocrizia care-l caracterizează, a declarat: ”Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor. (…) Atît la nivel local, cît şi global se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai justeorientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă”, a spus el, vorbind la forumul ”Idei puternice pentru un nou viitor”, desfăşurat la Moscova. Această nouă ordine mondială, potrivit lui Putin, vine să înlocuiască lumea unipolară care, ”prin natura sa, frînează dezvoltarea civilizaţiei”. ”Oricît s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată”, a mai spus el.

Să te crucești, nu alta! Observați cu cîtă ”impertinență imperială” își permite să afirme lejer că ”doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată”. Tocmai el vorbește despre ”state suverane”! El care a ordonat invadarea și masacrarea statului suveran și independent Ucraina, a cărei integritate teritorială Rusia se angajase să o apere în conformitate cu Memorandumul de la Budapesta (1994)!

”Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor”, spune Putin, sugerînd clar că Rusia poate oferi ”modelul ei de viitor”! Rusia nu poate fi model nici măcar pentru cea mai înapoiată Țară din lume! Rusia ca model – o națiune dintr-un imens teritoriu, cu oameni trăind la limita sărăciei, în mizerie și subdezvoltare, un popor abrutizat propagandistic, în care se trăiește relativ bine în doar cîteva mari orașe, o Țară în care oligarhii Kremlinului trăiesc în cel mai uluitor lux din banii furați de la ruși. Miliardarii și milionarii occidentali și-au cîștigat banii din munca lor, din ceea ce au creat pentru ei și pentru întreaga lume, oligarhii lui Putin, însă, n-au creat nimic altceva decît scheme de preluare frauduloasă a activelor de Stat, după prăbușirea URSS.

Occidentul e adevăratul model de civilizație pentru că există libera inițiativă, libertățile cetățenești și sunt respectate drepturile fundamentale ale omului. Acesta este adevăratul motiv pentru care sutele de milioane de ruși, chinezi, africani etc., care trăiesc într-o sărăcie cruntă în Țările lor, emigrează numai și numai în Occident. De ce absolut nimeni din Occident nu emigrează în Rusia, pe care Putin o vrea drept model de urmat de către întregul Occident? Pentru că a fost și este o Țară condusă dictatorial, în care oamenii sunt efectiv sclavii Kremlinului! Ce om sănătos, rațional, oricît de disperat ar fi el într-o Țară occidentală, ar emigra în Țara lui Putin? Nimeni! Aici, firește, nu vorbim despre companiile transnaționale care investesc, se extind în Rusia ca s-o civilizeze, dar nu emigrează. Acumînsăși acestea părăsesc Rusia barbară și invadatoare!

Occidentul ”frînează dezvoltarea civilizaţiei”, iar Rusia lui Putin vrea să apese pe pedala de viteză! Penibil, cinic, ipocrit și, în contextul războiului său personal împotriva ucrainenilor, criminal! Acesta-i Putin! Aceasta-i Rusia lui personală!