Rusii au bombardat Kievul chiar in timpul vizitei secretarului general al ONU

Două explozii puternice au putut fi observate, Joi seară, în centrul Kievului, chiar în timpul vizitei secretarului general al ONU în Capitala Ucrainei. Guterres s-a întîlnit cu Președintele Zelenski, după ce Joi a vizitat Bucha și Borodianska, scrie Digi24.

Una dintre rachetele care au lovit Kievul, Joi, a căzut chiar în apropierea hotelului în care era cazat secretarul general al ONU aflat în vizită, potrivit purtătorului său de cuvînt, transmite BBC. Racheta a lovit la doar o oră după ce Antonio Guterres ținuse o conferință de presă comună cu Președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului spune că rachetele rușilor au lovit districtul Șevcenko central. Kliciko a spus că una dintre rachete a lovit etajul unei clădiri de apartamente și a rănit cel puțin trei persoane.

Civilii răniți de atacul rușilor au fost spitalizați. Conform Svetlanei Vodolaga, purtătoarea de cuvînt a Serviciului de Urgență ucrainean, cealaltă rachetă a lovit o zonă din apropierea blocului.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a calificat atacurile cu rachetă ale rușilor asupra Capitalei Kiev, în timpul vizitei secretarului-general ONU, drept „un act odios de barbarie”.

„Rusia a lovit Kiev cu rachete de croazieră chiar cînd secretarul general ONU și prim-ministrul bulgar vizitau Capitala noastră. Prin acest atroce de barbarie, Rusia demonstrează din nou atitudinea ei față de Ucraina, față de Europa și față de lume”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.