Rusii acuza Romania ca a trimis militari in Odessa: ”Romanii ajuta regimul nazist kievean”

Ambasada Rusiei în Africa de Sud acuză că un grup al NATO, format din oficialii unei companii militare din România, ar activa în Odessa, Ucraina, informează B1.ro.

”Un grup secret de monitorizare al NATO, format din oficiali ai unei companii militare private româneşti, a început să lucreze la Odessa”, scrie presa.

Deci românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odessa, la fel cum forţele armate române le-au ajutat pe cele germane să ocupe Odessa în 1943. Pare că cineva n-a învățat lecțiile istoriei”, a scris Ambasada Rusiei în Africa de Sud, pe Twitter.

Ambasada face referire la un articol preluat de la RIA Novosti, agenția de presă al statului rus.

În material se precizează că românii care lucrează la o presupusă companie militară numită Nordstarsupport Group operează în Odessa un echipament ce determină cu precizie locul în care se află orice navă din Marea Neagră, pe o rază de 200 de kilometri.

Articolul a fost publicat în contextul în care ucrainenii au reușit să distrugă crucișătorul ”Moscova”, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră. Doar 58 din cei 510 membri ai echipajului ar fi fost salvați. Comandantul Anton Kuprin nu a supraviețuit.

Nu doar că sunt criminali, dar ne demonstrează cît sunt și de demenți, halucinanți – tocmai Ambasada Rusiei din Africa de Sud este mai informată decît cea din Republica Moldova, România ori cea din ”Țara aliată” Ungaria! Înțelegeți cu ce jigodism diplomatic criminal avem de-a face?