Rusia vrea sa inroleze pina la 700.000 de soldati in a doua mobilizare

Kremlinul se pregătește pentru o a doua rundă de mobilizare și plănuiește să înroleze pînă la 700.000 de oameni, a afirmat consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gherșcenko, potrivit Sky News, informează mediafax.

În Septembrie, președintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială în Rusia pentru a „asigura securitatea poporului nostru și a populației din teritoriile eliberate”.

La momentul respectiv, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia va recruta 300.000 de rezerviști pentru a-și susține Armata.

Ulterior, însă, au început să apară informații potrivit cărora autoritățile ruse ar fi recrutat și oameni ai străzii pentru a-și reface efectivele militare.

Acum, consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gherșcenko, a afirmat că o nouă rundă de mobilizare ar putea fi la orizont pentru Rusia în Ianuarie.

Dacă afirmațiile sunt adevărate, aceasta sugerează că Rusia se pregătește pentru un conflict de lungă durată și, de asemenea, că războiul Moscovei din Ucraina nu decurge așa cum și-a imaginat Putin.