Rusia se află în impas – trupele i-au rămas fără muniție într-un punct nevralgic al frontului

Trupele rusești au probleme foarte mari pe front. Forţelor Moscovei din regiunea Herson le lipsesc sprijinul de artilerie şi muniţie, potrivit mai multor bloggeri militari ruşi proeminenţi, potrivit CNN, informează News.ro.

Roman Saponkov, un blogger rus care are peste 70.000 de abonaţi, a scris că trupele din regiunea Kherson i-au trimis mesaje despre lipsa sprijinului de artilerie.

"Comandantul brigăzii şi şeful batalionului de recunoaştere îi trimit pe băieţii noştri fără sprijin de artilerie, fără drone – bieţii băieţi sunt ucişi în haită", a postat Saponkov.

Visioner's Channel, un alt blog rusesc, a postat Duminică că brigada 205 a Rusiei se confruntă cu "un semnal alarmant de criză în Armată şi în ţară".

"Principala problemă a Ministerului rus al Apărării este bine cunoscută", a notat blogul, făcînd referire la lipsa de muniţie.

"După dezastrul cu Prigojin, a existat încrederea că acum, în orice caz, lucrurile vor începe să avanseze şi că vor începe schimbările. Dar a trecut a treia lună, şi totuşi nu există încă nimic", a notat blogul, făcînd referire la incidentul în care ”regretatul” şef al Wagner, Evgheni Prigojin, a criticat oficialii ruşi pentru lipsa de muniţie cu cîteva luni înainte de moartea sa.

Un alt blog rusesc, Republic, a discutat Luni, într-o postare pe Telegram, despre "problemele tot mai mari din Armata rusă".

"Brigăzii 205 a Forţelor Armate ruse care luptă în regiunea Kherson i s-a ordonat să ocupe insulele de pe rîul Dnipro; militarii au răspuns spunînd că le lipseşte muniţia, hrana, sprijinul artileriei şi recunoaşterea", se arată în postarea de pe blog.

Fondul rus Ataman, o fundaţie caritabilă care oferă sprijin financiar pentru soldaţii de pe front, a scris, Duminică, într-o postare pe Telegram, că speră ca problema aprovizionării din Herson să fie rezolvată, astfel încît militarii ruşi "să poată să-şi apere patria cu tot ce au nevoie".

"În caz contrar, vor fi probleme", a adăugat aceasta.