RUSIA ESTE GATA SA IA PARTE LA O REUNIUNE MINISTERIALA IN «FORMAT NORMANDIA» PE TEMA UCRAINEI

Rusia este gata să participe la o reuniunea ministerială în «format Normandia» (Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa) pe tema Ucrainei dacă acest lucru va fi necesar, a declarat vineri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, informează agenţia de presă TASS.

«Dacă discuţiile în cadrul Grupului de contact sau dintre capitale vor necesita o reuniune a miniştrilor de externe, sîntem gata să desfăşurăm o atare reuniune», a spus Lavrov.

Totodată, Serghei Lavrov a anunţat că la ora actuală se decide problema organizării unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina.

«În prezent se decide pe marginea organizării unei reuniuni a Grupului de contact, în care lucrează direct reprezentanţi ai preşedintelui Ucrainei şi ai autoproclamatelor republicii Doneţk şi Lugansk, reprezentanţi ai Rusiei şi OSCE», a spus Lavrov, subliniind cointeresarea Rusiei în aceea ca o asemenea reuniune «să ajute la soluţionarea problemelor legate de îndeplinirea tuturor prevederilor Acordurilor de la Minsk».

«Se depun astfel de eforturi. Sper că vom obţine un rezultat şi «regimul de linişte» va fi restabilit» (în Ucraina)», a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Sursa: Agerpres